Link

Gerhardsson inför årsavslutningen

Landslaget har gjort bra resultat under Gerhardssons två tidigare novembersamlingar, 0-0 borta mot Frankrike 2017 och seger 2-0 borta mot England 2018. Nu väntar USA på bortaplan, en ordentlig utmaning i årets sista match.
- Det blir en stor match att spela mot världsmästarna i USA inför fullsatta läktare. Ett bättre test i en träningslandskamp kan man nog inte få, säger förbundskapten Gerhardsson.

Ja, Sverige har varit lyckosamma under de två senaste årens novembersamlingar. 2017, med en relativt nytillträdd förbundskapten Gerhardsson, reste laget till Bordeaux och spelade 0-0 mot Frankrike. Förra året blev det seger inför fullsatta läktare i Rotherham mot England, 2-0.

Att spela landskamper mot bra motstånd i november har följt landslaget och det är utvecklande för spelet.

- Jag tror det i denna del av säsongen är bra att få träningslandskamper mot riktigt bra motstånd, dessutom där det är lite extra runtomkring allt. Det var över 10 000 åskådare i Frankrike och fullsatt i England förra året. Nu väntar upp mot 20 000 här i Columbus och det kommer sporra oss lite extra naturligtvis.

USA kommer till matchen med en nytillträdd förbundskapten i Vlatko Andonovski. Det blir första matchen under förbundskaptenens ledning. En större utmaning i förberedelserna för Sverige?

- Vi har bra bakgrundsmaterial på USA även nu. Vi har kollat på hur han (Andonovski) spelat i sitt klubblag och det ligger nära landslaget, säger förbundskapten Gerhardsson och fortsätter:

- Det som kan skilja lite är att han i sitt tidigare klubblag spelat med en mer renodlad tia jämfört med hur USA spelat. Så det får vi se i matchen hur de ställer upp.

Matchen mot USA spelas 01.30 svensk tid och sänds i TV4.