Link

Ny förlust mot Ryssland

Sverige förlorade på nytt i Estrad Alingsås under lördagskvällen. Ryssland var återigen en klass för sig själva och vann fullt rättvist mot ett slarvigt Sverige. Slutresultatet skrevs 0–7.
– De visade återigen två matcher i rad att de är det bättre laget. Vi måste rannsaka oss själva, kommenterade Madeleine Stegius efter slutsignal.

Bilden: Madeleine Stegius med kommentarer efter matchen.

Efter fredagens storförlust mot Ryssland var det svenska futsallandslaget minst sagt revanschsugna när lagen ställdes mot varandra i returmatchen. De båda lagen spelade jämnt inledningsvis, med varsin rejäl målchans under de första minuterna.

Först satte Ryssland stolpen efter drygt tio sekunder spel. En kort stund därefter stal Sveriges nummer elva, Susan Kiryo, bollen på offensiv planhalva och kom fri mot målvakt. Dessvärre lyckades hon inte med sin fint utan fick oturligt nog se bollen gå ut över kortlinjen.

I den sjunde matchminuten tog Ryssland ledningen genom Dina Danilova. Välförtjänt sett till bollinnehav och antal skott på mål. Sverige hade stora besvär i försvarsspelet och lyckades inte få grepp om ryskorna.

Därför var Elizaveta Nikitinas utökning till 2–0 inte särskilt förvånande. Medan Ryssland fick tag på Sverige högt upp i banan, fick Sverige mestadels stopp på ryskorna i sista tredjedelen. Halvtidssiffrorna i Estrad skrevs 0–2.

– De är starka. Det är svårt att ta bollen från dem. De gör inga misstag framme vid mål, medan vi missar våra chanser, berättade en besviken Madeleine Stegius.

– Man torskar inte två matcher på hemmaplan. Det är den mentaliteten vi har. Vi har mycket att jobba på  och måste hem och rannsaka oss själva. Det brister inte bara tekniskt utan även fysiskt, fortsatte Stegius.

Sverige fick sedan sämsta tänkbara start i andra halvlek. Gästernas lagkapten Aleksandra Samorodova blev frispelad och kunde enkelt lobba in trean för Ryssland.

Kort därefter satte Ryssland dubbla spikar i kistan. Både 4–0 och 5–0 kom med bara några sekunder mellan målen.

Fulltidsresultatet skrevs 0–7 efter ytterligare två ryska fullträffar. Ett surt resultat för Sverige som lämnar landslagsveckan i Alingsås med endast en fullträff i nät.

Olof Thyrelius Ericson