Link

Petrit Zhubi inför premiären mot Norge

Ifjol slutade Sverige tvåa. Nu har landslaget siktet inställt på att vinna Nordic Cup som spelas i Åbo, och där Sverige inleder mot Norge under fredagen. – Det blir en nyckelmatch om vi ska kunna vinna, säger Petrit Zhubi.

Under fredagen kliver Sverige in i Nordic Cup. Spelplats är Åbo där Sverige ska möta Norge, Grönland, Danmark och Finland.

– Det är alltid en ära att få vara med och representera Sverige. Det ska bli kul att spela matcher igen, speciellt nu när det är en turnering. Vi har sagt att vi ska vinna Nordic Cup detta året. Det blir såklart tufft eftersom Finland gjort bra resultat på sistone, men vi går ut för att vinna varje match, säger Petrit Zhubi.

Förra året slutade Sverige tvåa i Nordic Cup efter att ha förlorat mot Finland. Nu väntar Norge i den första omgången när landslaget jagar den första turneringssegern sedan 2013.

– Det ska bli kul att möta Norge. De har tagit steg framåt för varje år, precis som oss. Det är en bra match att börja med, men också en nyckelmatch om vi vill vinna Nordic Cup. Vi har sagt att vi vill vinna och samtidigt nöta på allt vi tränat på. Att vi blir bekväma i vår press och att spela ur pressen när vi har bollen. Landslaget är under utveckling, så det kommer att bli en spännande turnering.

I flera år har Petrit Zhubi varit en nyckelspelare för landslaget. Tidigare i höst gjorde han bland annat två mål mot Ryssland när Sverige stod för en stark insats i Main Round, även om laget åkte ut med tre förluster.

– Hösten har varit bra. Vi stod upp okej mot Ryssland och gjorde en riktigt bra match mot Kroatien. Sedan blev vi väl lite trötta i sista matchen mot Bosnien, men vi visade att vi är på god väg. Jag tycker att vi har tagit enorma kliv under det senaste året.

– För min del har det också känts det bra. Jag har kommit igång i landslaget och blir mer bekväm för varje match – att jag kan bidra med saker både framåt och bakåt. Jag vill spela så många matcher som möjligt.

Under hösten har det spelats mycket landskamper, är det bra för landslaget och spelarna?

– Ja, verkligen. Om vi ska kunna slå oss in i finrummet, som Elite Round, är det vad som behövs. Samtidigt krävs det tuff träning i klubblaget och bra matcher i SFL. Där ligger själva grunden.

Dagens match mellan Sverige–Norge sänds på C More. Avspark 15.30.

Marcus Heed