Forsberg inför Rumänienmatchen

Landslaget har varit på Cypern sedan i måndags för att ladda upp för viktiga EM-kvalmatchen mot Rumänien på fredag. Imorgon reser gänget till Bukarest för en sista träning på matcharenan. Emil Forsberg är nöjd med dagarna på Cypern.
- Det känns bra inför matchen på fredag, säger Emil Forsberg.

I måndags reste spelarna till Larnaca på Cypern för tre dagars läger innan resan går vidare till Rumänien imorgon. Förutsättningarna på Cypern har varit riktigt bra och spelarna i landslaget har fått bra dagar tillsammans inför avresan till Rumänien.

- Vi har som alltid väldigt roligt så det känns bra inför matchen på fredag. Bra träningar och skönt att få lite värme och sol, bra förutsättningar att ladda upp i, säger Forsberg.

På fredag väntar nu match mot Rumänien på bortaplan. Vid seger är landslaget klart för EM nästa år. Emil Forsberg ser fram emot matchen och hoppas på att säkra plats i ett nytt mästerskap.

- Att spela i landslaget är en ära varje gång och jag har spelat EM och VM tidigare med laget. Det vore givetvis fantastiskt att få spela ännu ett mästerskap och det är vad vi vill uppnå när vi går ut på fredag.

Vad krävs då mot Rumänien, som Sverige slog med 2-1 i hemmamötet på Friends Arena?

- Rumänien är ett kontringslag så det är viktigt för oss att inte ge bort bollen för enkelt. Och även om vi tappar boll är det viktigt att ligga rätt i positionerna om de får kontringar. Vi har allt i egna händer för att ta oss till EM nästa år.

Matchen mot Rumänien, som kan ta Sverige till EM, spelas 20.45 svensk tid på fredag i Bukarest. 

Nationella partners