Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Trupp till turnering i Indien

F16/03-landslaget avslutar landslagsåret med att spela en 4-nationsturnering i Mumbai, Indien, i mitten av december. Matcher väntar mot Thailand, Uganda och värdnationen Indien. Förbundskapten Pär Lagerström har presenterat truppen på 22 spelare.

Bilden: Athinna Persson Lundgren finns med i truppen.

F03-landslaget kommer spela EM på hemmaplan i maj 2020. Förberedelserna fortsätter och landslagets sista samling för året sker i Indien där tre matcher väntar.

- Nästa år kommer F17-VM arrangeras i Indien och Indien vill förbereda sig för mästerskapet och genomför en mindre turnering i december. På samma sätt som vi hade för-EM tidigare höst - ett tillfälle både för lag och organisation att förbereda sig, säger förbundskapten Pär Lagerström.

- Det är UEFA som bjudit in oss till denna turnering och står för omkostnaderna. Vi har valt att tacka ja av lite olika anledningar. Dels är det ingen annan verksamhet nu och spelarna får en till möjlighet att utvecklas under året. Dels tycker jag personligen att när vi som svenskt landslag kan, ja då ska vi vara med och stötta utvecklingen i världen där flickfotbollen kanske inte har samma förutsättningar eller kommit lika långt som i Sverige. Jag hoppas det ska bli bra erfarenhetsutbyten mellan lagen under turneringen. 

Matcherna spelas i Mumbai och det är speldagar 13, 15 & 17 december. Final spelas den 19 december mellan de två bästa lagen i gruppspelet. Motståndet Thailand, Uganda och Indien är inte de vanligaste för våra ungdomslandslag.

- Det blir så klart lite svårare att bedöma motståndet på förhand. Det är lag vi inte har så bra koll på av givna anledningar. Men damfotbollen globaliseras och växer runt om i världen så det blir intressanta möten, att få en inblick hur långt de här nationerna kommit, säger Lagerström och fortsätter:

- Thailand spelade VM så sent som i somras på seniorsidan och är det lag jag tror kommit längst. Men Indien har en stor befolkning och leds nu av svensk förbundskapten (Thomas Dennerby), och så får vi möta ett afrikanskt lag i Uganda. 

- Det ska givetvis bli intressant att spela mot lag med lite andra spelstilar och fotbollskultur. Det blir en bra erfarenhet för oss att hantera och jag tror vi kommer utvecklas på flera plan av denna turnering.

Sveriges matcher (avsparkstiderna svensk tid)

Ledare

 • Pär Lagerström, förbundskapten
 • Caroline Sjöblom, tränare
 • Erik Lundstedt, målvaktstränare
 • Andreas Thorstensson, läkare
 • Sofia Skenk, sjukgymnast
 • Anneli Gustafsson, koordinator
 • Thomas Larsson, säkerhetsansvarig

Nationella partners

 • Aftonbladet
 • Bauhaus
 • Coca-cola
 • Folksam
 • ICA
 • NeH
 • Scandic
 • Swedbank
 • Volvo