Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Tio förändringar i elvan

Herrlandslagets sista elva för året är presenterad. Janne Andersson gör tio förändringar jämfört med matchen mot Rumänien. Kristoffer Olsson enda spelaren som spelar igen - två spelare debuterar i landslaget.

Debuterar i svenska landslaget gör Riccardo Gagliolo och Mattias Svanberg.

- Vi har spelat med väldigt likt lag under året. Det är fortfarande en tävlingsmatch men nu när vi är klara för EM får jag chansen att se en hel del andra spelare.

- Vi har väldigt få landskamper och nästa gång vi träffas är i mars månad. Då har vi två träningslandskamper och sedan är det dags att ta ut EM-truppen. Så för mig är det en möjlighet att se de här spelarna i vårt sätt att spela.

Sveriges startelva: 23 Kristoffer Nordfeldt - 6 Marcus Danielson, 18 Pontus Jansson (K), 14 Filip Helander, 17 Riccardo Gagliolo - 21 Ken Sema, 16 Mattias Svanberg, 20 Kristoffer Olsson, 8 Muamer Tankovic - 19 Sebastian Andersson, 15 Alexander Isak.

Sveriges ersättare: 1 Robin Olsen, 12 Karl-Johan Johnsson - 2 Mikael Lustig, 3 Victor Nilsson Lindelöf, 4 Andreas Granqvist, 5 Pierre Bengtsson, 7 Sebastian Larsson, 9 Marcus Berg, 10 Emil Forsberg, 11 John Guidetti, 13 Dejan Kulusevski, 22 Robin Quaison.

Ej i matchtruppen: Gustav Svensson och Albin Ekdal

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo