Link

Adnan Cirak: ”Vi ska vara bättre och vinna”

Sverige har laddat om efter premiärförlusten och ställs nu mot Grönland. Adnan Cirak var mycket delaktig i gårdagens match och siktar nu på seger.
– Jag hoppas att vi kan komma upp i en bättre nivå, säger SFL:s skyttekung.

I fredags inledde Sverige med att förlora mot Norge i Nordic Cup. Ett effektivt motstånd krympte ytorna för Sverige som hade svårt att få igång anfallsspelet och premiären i Åbo slutade 1–2. 

– Det var självklart en besvikelse, jag hatar att förlora. Det var en match vi skulle vinna och vi kom inte upp i den nivån vi kan spela på, säger Adnan Cirak. 

Vad var det som ni inte fick att stämma?
– Helheten, vi kan göra allt bättre. Vi kan höja oss både offensivt och defensivt.

Adnan Cirak toppar skytteligan i SFL på 18 mål och var involverad i mycket mot Norge. Han gjorde Sveriges enda mål, en fin aktion där han vände bort en norsk försvarare och tryckte in bollen i bortre hörnet. Utöver det hade Cirak flera heta målchanser och var aktiv i sin roll som pivot.

– Det gick väl helt okej för mig. Det var ingen toppmatch från min sida även om jag fick göra ett mål. Det är såklart kul att vara delaktig i spelet, men om vi förlorar spelar det mindre roll.

Under lördagen får Sverige chansen att revanschera sig mot Grönland, som åkte på en storförlust (1–11) i sin premiär mot Finland. 

– Det ska bli en spännande match. Jag har aldrig mött dem förut och det gäller att ha respekt för alla lag. Grönland är ett lag som kämpar mycket och springer för varandra. Jag hoppas att vi kan komma upp i en bättre nivå. Vi ska vara bättre och vinna.

Inför turneringen hade Sverige målsättningen att vinna. En chans som fortfarande lever med tre matcher kvar av Nordic Cup.

– Vi har inte kommit har för att bara spela matcher, vi är här för att vinna. Vi har tre matcher kvar och med tre segrar kan vi stå som slutsegrare. Så vi går för vinst i resten av matcherna, det är inga konstigheter, avslutar Adnan Cirak.

Matchen mot Grönland börjar 17.00 och sänds i C More.

Marcus Heed