U21-truppen mot Island och Luxemburg

Roland Nilsson har tagit ut en trupp på 20 spelare till U21-landslagets två kommande EM-kvalmatcher. Först hemma mot Island i Helsingborg 12 oktober och sedan Luxemburg borta 15 oktober.

Förra månaden inledde U21-landslaget sitt kval till U21-EM 2021 i Ungern och Slovenien. I första matchen väntade Irland hemma på Guldfågeln i Kalmar. Trots en 1-0-ledning i halvtid slutade det med en sur 1-3-förlust efter en irländsk vändning.

- Vi var inte alls nöjda med varken spelet eller resultatet senast. Nu ska vi se till att vi rättar till misstagen vi gjorde mot Irland och komma tillbaka till spelet vi hade i träningsmatcherna tidigare under året, säger förbundskapten Roland Nilsson.

I dag onsdag tog Nilsson ut sin trupp till de två EM-kvalmatcherna i oktober. Det blir två ändringar jämfört med senast. Anel Ahmedhodzic och John Björkengren kommer in istället för Alexander Jallow och Benjamin Nygren.

Truppen samlas i Helsingborg 8 oktober för den första matchen av två då Island står på schemat lördagen 12 oktober hemma på Olympia.

- Island är en tuff motståndare som har vunnit båda sina inledande matcher i kvalet. Det är ett lag som jobbar oerhört mycket tillsammans och är svårspelade. Det gäller att vi är vaksamma i vårt försvarsspel och skickliga i anfallsspelet. Sedan ser vi fram emot att spela hemma på Olympia som är en fin arena med en bra atmosfär, säger Roland Nilsson.

Därefter är det avresa till Luxemburg för bortamatch 15 oktober på Stade Municipal.

- Vi har två härliga utmaningar framför oss den här samlingen. Det blir viktigt att vi återhämtar oss så gott det går då vi har en dag mindre vila än Luxemburg, säger Nilsson.

Nationella partners