Link

Vinst mot Norge efter sent avgörande

P20-landslaget följde upp uddamålsförlusten mot Frankrike med en skön 3-2-seger mot Norge. Efter en målrik första halvlek var ställningen 2-2 då Ali Youssef slog till två gånger om. I 93:e minuten klev Peter Gwargis fram och avgjorde med sitt 3-2-mål.
– Det är alltid skönare att åka hem efter en seger, det var en bra avslutning på samlingen, säger förbundskapten Tomas Turesson.

Bilden: Ali Youssef blev tvåmålsskytt och Peter Gwargis avgjorde på övertid. Foto: SvFF.

Det var en händelserik första halvlek mellan Sverige och Norge i solen i Marbella. Inte mindre än fyra mål gjorde av två stycken tvåmålsskyttar.

Norge inledde matchen piggt och tog också ledningen i matchen. Jörgen Strand Larsen prickade in 0-1 till Norge i den 15:e minuten.

I den 38:e minuten kvitterade Sverige till 1-1 genom Ali Youssef framspelad av Simon Marklund efter en snabb omställning. Endast fyra minuter senare hände samma sak. Ny omställning. Nytt mål av Ali Youssef. Ny framspelning av Simon Marklund. Målet betydde en ny kvittering till 2-2 då Norge däremellan hade hunnit med ett mål via Jörgen Strand Larsen.

Halvtidsresultatet var således lika, 2-2.

– Det var en tuff match mot Norge som är skickliga, de har utvecklats sitt anfallsspel rejält och gjorde det svårt för oss. De anföll med mycket folk och vi fick slita hårt den första halvtimmen. Därefter kom vi in i det mer och mer och spelet jämnade ut sig, säger Tomas Turesson.

Andra halvlek var jämn där Norge hade mer boll, men där Sverige skapade fler chanser. Likaläget stod sig dock länge. Det var först på tilläggstid det avgörande målet kom.

I den 93:e minuten klev Peter Gwargis fram och sköt in avgörande 3-2 till Sverige efter en fin individuell prestation. Mittfältaren vek inåt i plan och sköt in bollen i mål från straffområdsgränsen.

– Vi hade de flesta och bästa chanserna och Norge hade mest boll. Det kunde lika gärna ha slutat med ett kryss, men efter en fin individuell prestation lyckades vi ta en skön seger. Det är alltid skönare att åka hem efter en seger, det var en bra avslutning på samlingen, säger Tomas Turesson.

 Sverige lämnar därmed Marbella med en 0-1-förlust mot Frankrike och en 3-2-vinst mot Norge.

– Det här är ju egentligen ett skugglag till U21-landslaget med spelare födda 1999 och 2000. Nu kommer jag att lämna en rapport till U21-landslaget från vad jag har sett under samlingen. Totalt sett är jag jättenöjd med samlingen kring hur spelarna har lyssnat och deltagit i diskussioner om teori och taktik och tagit ansvar. Det är imponerande att de håller fokus då vissa av de är inblandade i bottenstrider hemma i klubblagen. Jag är även nöjd med att vi har fördelat speltiden jämnt och att vi har presterat bra här i Marbella. Vi hade mindre boll både mot Frankrike och Norge, men vi skapade fler chanser i båda matcherna, säger Turesson.

Sveriges startelva: 12 Mathias Nilsson - 6 Isak Jönsson, 4 Filip Örnblom, 3 Adnan Catic, 5 York Rafael - 13 Albin Linnér, 9 Adil Titi (K), 8 Simon Marklund, 16 Abdelrahman Saidi - 15 Ali Youssef, 18 Alexander Ahl Holmström. 

Sveriges ersättare: 1 Samuel Brolin - 2 Emil Holm, 7 Felix Hörberg, 10 Alexander Abrahamsson, 11 Peter Gwargis, 14 Carl Gustafsson, 17 Rasmus Wiedesheim-Paul.

Johan Velagic

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo