Blomqvist ersätter Anvegård

På tisdag väntar nästa match i EM-kvalet för damlandslaget då Slovakien gästar nationalarenan Gamla Ullevi. Under lördagen reser landslaget hem till Göteborg från ungerska Miskolc och i Göteborg ansluter Rebecka Blomqvist till truppen och ersätter Anna Anvegård.

Match tre i EM-kvalet väntar på tisdag då Slovakien står för motståndet på Gamla Ullevi. Beslut har under lördagsförmiddagen fattats att Anna Anvegård, som inte var spelbar i gårdagens match, även missar tisdagens match.

Landslagsläkaren Houman Ebrahimi kommenterar läget:

- Anna ådrog sig en första gradens muskelbristning i låret under träningen i torsdags här i Ungern. Hon stod över matchen igår och vi bedömer att hon tyvärr inte kommer vara spelklar till på tisdag.

Landslaget reser till Sverige under lördagen och till Göteborg kommer Rebecka Blomqvist ansluta från U23-landslagets samling i Stockholmsregionen.

- Eftersom Anna inte är tillgänglig på tisdag väljer vi att ta in Rebecka som forward i truppen. Hon spelade 90 minuter i torsdagens U23-landskamp mot Nederländerna och gjorde två mål. Så hon kommer hit med självförtroende och bra form, kommenterar Peter Gerhardsson.

Klart är även att Elin Rubensson inte kommer ansluta truppen i Göteborg efter hjärnskakning som hon ådrog sig i sista klubbmatchen inför samlingen.