Link

Victor Nilsson Lindelöf och John Guidetti gaddar supporter

Supportern Anders Thörnvall, 25, lyckades i hård konkurrens bli den drömpraktikant som fick ta över Svenska Spels huvudsponsorskap av herrlandslaget i fotboll. I rollen som huvudsponsor bjöd han in spelarna till att tatuera honom. – Det här var en rolig aktivering av sponsorskapet. Även om jag hade VG+ i bild så var jag orolig för Anders skull att vi skulle misslyckas med motivet, men det blev väldigt bra, säger Victor Nilsson Lindelöf.

När Svenska Spel via Eurojackpot sökte efter huvudsponsorpraktikant åt herrlandslaget föll valet på Anders Thörnvall, 25 årig säljare från Stockholm. I praktiken ingår bland annat att Anders övertar Svenska Spels reklamytor på Friends Arena i samband med EM-kvalmatchen mot Spanien den 15 oktober, men framför allt att Anders fick ta över Svenska Spels tid för sponsringsaktiviteter tillsammans med landslaget.

Denna tid fick Anders nyttja som han ville – och valde att låta Victor Nilsson Lindelöf och John Guidetti tatuera honom.

– Vilken dröm, säger Anders Thörnvall. Att få vara huvudsponsor och låta favoritspelarna tatuera mig är ett minne för livet! Både John och Victor tog uppgiften seriöst och var dessutom supertrevliga. Jag önskar att jag fick vara huvudsponsor for life så jag kan fortsätta att hänga med dem.

Till spelarnas hjälp, och för att säkerställa kvaliteten på utrustningen, hade Anders bjudit med sig tatueraren Andy Blanco, ägare till Studio Blanco Tattoo, som tatuerat både Victor och John vid flertalet tillfällen. Utifall spelarna inte skulle vara lika bra med händerna som med fötterna fanns Andy redo att hjälpa till – något som dock aldrig behövdes. Spelarna klarade sig galant och tatuerade motivet – en kikare – helt på egen hand:

– Vilken modig huvudsponsor Anders är och vilken ära att han valde oss. Det blir ett minne för livet, säger John Guidetti.

– Jag är sjukt imponerad av John, han kan till och med få tatuera mig nästa gång, fyller Victor Nilsson Lindelöf i.

Bakgrunden till drömpraktiken som huvudsponsor åt herrlandslaget är en undersökning från Norstat som visar att två tredjedelar av alla idrottsintresserade i Sverige skulle sponsra sitt favoritlag om man vann storvinsten på Eurojackpot. För att låta en supporter leva denna dröm och testa på hur det är att vara huvudsponsor överlåter därför Svenska Spel till huvudsponsorskap under landslagssamlingen inför matchen mot Spanien 15 oktober.

Victor Nilsson Lindelöf och John Guidetti tatuerade Anders Thörnvall.

I praktikantens huvudsponsorskap ingår:

  • Cirka 1,5 timmes egen aktivitet med spelare i herrlandslaget på Friends Arena den 8 oktober, där Anders alltså bad Victor Nilsson Lindelöf och John Guidetti att tatuera honom.
  • Svenska Spels reklamytor på LED-skärmarna och jumbotronen på Friends Arena i samband med matchen mot Spanien den 15 oktober.
  • Egen landslagsmerch med praktikantens namn och bild istället för Svenska Spels logotyp.
  • VIP-biljetter till matchen mot Spanien den 15 oktober.

Pressbilder och filmer på när spelarna tatuerar Anders finns här.