Seger står över Ungernmatchen

På fredag spelas EM-kvalmatchen mot Ungern borta i Miskolc. Men landslaget kommer få klara sig utan ordinarie lagkaptenen Caroline Seger. Landslagsledningen tog under onsdagseftermiddagen beslutet att mittfältaren får stå över kvalmatchen och fortsätta rehabiliteringen av sin vad mot nästa match.

Caroline Seger missade inför landslagssamlingen de två sista matcherna i klubblaget på grund av en vadskada. Rehabiliteringen har fortsatt under inledningen av veckan och utvecklingen har varit positiv. Men under onsdagseftermiddagen tog landslagsledningen beslutet att hon inte kommer vara redo för matchspel på fredag.

- Sedan vi kom till Ungern i måndags har Caroline genomfört individuellt anpassad träning som stegrats dagligen med väldigt positiv utveckling. Men med tanke på att matchen spelas redan på fredag har vi inte den säkerhetsmarginal som krävs för att Caroline ska vara helt redo för matchspel. Vi väljer därför att hon får vila från fredagsmatchen och fortsätta arbetet mot att bli spelklar till tisdagens match i Göteborg, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Matchen mot Ungern har avspark 20.15 på fredag och sänds i TV12.