Link

Ryssland första uppgiften i VM-kvalet

Futsallandslaget herrar laddar för VM-kval i Dubrovnik och inleder mot världsnationen Ryssland. Albert Hiseni ger sin syn på Sveriges chanser i Main Round.

Herrlandslaget i futsal är på plats i Dubrovnik inför nästa runda av VM-kvalet. Laget har hunnit göra tre träningspass inför premiären mot Ryssland på onsdag.

– Allt är på topp. Vi har haft några bra träningar där vi gått igenom de viktigaste delarna. Vi har en bra känsla inom laget och tror på detta, säger Albert Hiseni.

Under de senaste åren har Albert Hiseni utvecklats till en viktig spelare i landslaget, och i de senaste landskamperna mot Tyskland öppnade 26-åringen målskyttet när Sverige vann returen med 6–4.

– För egen del känns det bra och det är skönt att ha matcherna mot Tyskland i ryggen. Jag har inte skrivit på för något klubblag än och därför kändes man lite efter nu i början, men efter ett par träningar är självförtroendet på topp.

Hiseni spelade fram tills den här säsongen för de regerande mästarna IFK Uddevalla, men sedan i somras är han klubblös.

– Jag har inte fått ihop det med någon klubb, men jag har hållit igång och tränat med olika lag. Jag har även tränat på egen hand och det behövs inför de här matcherna. Det är frustrerande att inte spela klubblagsfutsal, men inom kort hoppas jag att det ska vara klart.

Under onsdagen ställs Sverige mot Ryssland. Sedan väntar även hemmanationen Kroatien och Bosnien-Hercegovina i Main Round.

– Vi blundar inte för de lagen vi ska möta. Ryssland är topp-tre i världen, men vi tror på detta. Annars är det ingen idé att vi är här. Vi ska ge allt vi har och Sverige är ju lite kända för att spela med hjärtat. Man vet aldrig hur det kommer gå.

Märks det i laget att det är stora matcher på gång?
– Det är seriösa matcher nu och man känner det på allihopa. Man känner att allting måste sitta i de här matcherna. Man kan inte misslyckas nu liksom. 

I premiären mot Ryssland hoppas Hiseni på att Sverige ska kunna överraska.

– Det ska bli en rolig och spännande match. Man har sett Ryssland på tv förut och nu ska vi möta dem. Vi har kommit långt, men vi ska inte backa för det. Vi ska ta med oss stoltheten ut på planen och försöka ge dem en match. Vi är taggade på att köra igång, säger Albert Hiseni. 

Ryssland-Sverige har avspark onsdag klockan 17.00. Matchen kan följas i livescore på uefa.com.

Marcus Heed