Link

0-1 mot Frankrike i Marbella

P20-landslaget är på plats i Marbella för att spela två landskamper. Den första, mot Frankrike på lördagen slutade med en knapp 0-1-förlust.
- Jag är oerhört imponerad av den insatsen vi gör idag mot ett väldigt starkt lag, säger förbundskapten Tomas Turesson.

Frankrike och Norge möttes häromdagen, då avgick fransmännen med en 2-1-seger. Och nu blev det alltså en ny fransk seger efter mål i den första halvleken.

- Men då dominerade Frankrike desto mer. Vi fick till en betydligt jämnare match, menar förbundskapten Turesson.

Frankrike-Sverige blev inte någon chansrik tillställning. Det är klart att fransmännen bar favoritskapet och att de också hade det mesta av bollinnehavet. Man kom till spel med en uppställning där flera spelare matchar i Ligue 1.

- Men jag är oerhört imponerad av den attityd och det försvarsspel vi visar prov på idag. Det är killar som till viss del bara känt varandra i tre dagar som går ut och får ihop det så här. Det här blir en bra rapport upp till U21, säger Tomas Turesson som får förvalta sitt manskap klokt.

- Norge och Frankrike är här med större trupper. Vi är bara 18 man och vi fick en del skavanker att ta hand om till mötet med Norge på måndag. Vi tar inga risker utan vill skicka hem killarna i bra kondition till sina klubbar.

Sveriges startelva mot Frankrike. Foto: SvFF.

Sveriges startelva: 1 Samuel Brolin - 2 Emil Holm, 4 Filip Örnblom (K), 6 Isak Jönsson - 7 Felix Hörberg, 14 Carl Gustafsson, 9 Adil Titi, 11 Peter Gwargis, 5 York Rafael - 17 Rasmus Wiedesheim-Paul, 10 Pontus Almqvist.

Ersättare: 12 Mathias Nilsson (MV), 3 Adnan Catic, 8 Simon Marklund, 13 Albin Linnér, 15 Ali Youssef, 16 Abdelrahman Saidi, 18 Alexander Ahl Holmström.

Nationella partners