Klar seger mot Finland

P18-landslaget fick det genrep de önskade mot Finland under söndagen. Peter Wennbergs landslag vann med 3-0 och kan gå in med en skön känsla inför EM-kvalet på hemmaplan i november.
- Vi har under hösten haft positiva prestationer. Nu behöver vi vara ödmjuka inför det här kvalet. Hårt jobb och inte tro att det går per automatik nu.

Förbundskaptenen Peter Wennberg och hans landslag har under tiden de har tillbringat tillsammans jobbat hårt med ett mantra: "vi ska vara obekväma, inte bekväma".

- Det gäller i förhållande till motståndarna men även inom gruppen. Ställa krav och inte slå av. Påminna varandra om hur vi vill att matchbilden ska se ut. Vara 100 procent i varje handling ute på planen, berättar Wennberg.

Just det tycker förbundskaptenen att hans landslag lyckades bra med i 3-0-segern mot Finland under söndagen. Genom att jobba bakifrån i planen och samarbeta bra mellan lagdelarna gjorde Sverige det oerhört svårt för Finland.

- Våra ingångsvärden i matchen var att vi ville ha träff i att kunna försvara oss kompakt men också ha moment och perioder i matchen där vi flyttar upp och försvarar högt, säger Wennberg och fortsätter:

- I den här matchen spelar vi ett försvarsspel som gör att vi kan lita på varandra.

Sverige började också bäst och hade ett stort spelövertag i inledningen av matchen. Dock gav det inte utdelning. Det gav Finland självförtroende och när de var på väg in i matchen - då kom Sveriges ledningsmål av Amel Mujanic i den 26:e minuten. Ett psykologiskt vitkigt mål.

- Vi kontrar in 1-0 på just det sättet vi pratat om. Det gav en skön känsla och det gjorde att vi kunde behålla det försvarsspelet matchen igenom. 

Sverige var det bättre laget men när 2-0-målet av Benjamin Nygren kom i den 61:e minuten och sedan även 3-0 på straff av Nygren i den 72:a minuten blev Sverige lite för självsäkra. 

- I takt med att vi gör 2-0 och 3-0 så blir det även fler målchanser för oss. Men också tendenser om att vi blir bekväma med resultat, säger förbundskaptenen och fortsätter:

- Det var en bra läxa för oss. Vi får inte slå av även fast vi leder med två eller tre mål. 

Matchen slutade 3-0 och P18-landslaget har en positiv känsla inför EM-kvalet i Gävle och Sandviken i november. Där väntar Slovenien, Estland och Ukraina.

- Då är det viktigt att vi börjar med grunderna med saker och ting. Att spelar ihop och jobbar ihop så vi litar varandra ute på planen, avslutar förbundskaptenen. 

Startelvan: 1 Simon Andersson - 17 Linus Borgström, 3 Hampus Svensson, 4 Helmer Andersson, 18 Isac Larsson - 10 Jack Lahne, 8 Manasse Kusu, 6 Amel Mujanic (K), 14 Rami Hajal - 11 Noah Alexandersson, 9 Benjamin Nygren.

Ersättare: 12 Daniel Strindholm (MV), 2 Jakob Hedenquist, 5 Samuel Ohlsson, 7 Julian Larsson, 13 Erik Grandelius, 15 Erik Ahlstrand, 16 Oskar Fallenius.