Stark svensk laginsats av P17 i likamatch

En stark laginsats och kämpaglöd kännetecknade det svenska laget i matchen som avslutande trenationsturneringen för svensk del. Sverige såg ut att gå mot segern men ett turkiskt nickmål i slutet gav slutresultat 1-1.

Foto: Siver Sher

Highlights från matchen

Matchen öppnade upp i ett högt tempo och tufft fysiskt spel. Turkiet höll hög press och spelet var övervägande på svensk planhalva. Tack vare flera fina räddningar av målvakten Victor Stulic lyckades laget hålla turkarna borta från att ta ledningen.

I matchminut 28 spelade Sverige upp bollen och Paulos Abraham fälldes precis innanför straffområdeslinjen. Avblåsning för straff, vilken Tim Prica pricksäkert satte lågt till höger i mål.     

Strax efter straffen fick Totte Holmqvist till en riktig drömträff som tvingade den turkiska målvakten till att sträcka ut ordentligt upp mot krysset för att lyckas rädda. Ju längre första halvlek pågick desto bättre spelade det svenska laget. Ställningen 1–0 tog Sverige med sig till paus.

- Vi gör en mycket bättre match i dag än i förrgår. Dock hamnar vi lite snett i vårat försvarsspel när turkarna belastar oss på kanterna. Vi får problem med positioneringen i speluppbyggnaden men spelarna jobbar väldigt hårt för att försöka föra laget framåt. Vi hade inledningsvis svårt att få stopp på turkarna och blev ganska låga, säger förbundskapten Victor Eriksson.

Det svenska laget startade andra halvlek betydligt starkare än den första. Sverige var riktigt hungriga på att utöka ledningen och höll ett bra tryck med passningar och uppspel som satt där de skulle. Laget visade upp ett stabilt försvarsspel och turkarna började bli trötta när cirka 20 minuter återstod av matchen. Trots det kvitterade Turkiet i matchminut 81 efter en hörna.

Chanserna avlöste sedan varandra och målvakt Victor Stulic fortsatte att glänsa med sina räddningar. Med tre minuter kvar av matchen var turkarna nära att upprepa sitt hörnmål men bollen passerade denna gång nätt och jämnt utanför.

En hörna på tilläggstid var det sista som hände i matchen, en match som höll den lilla skaran av svenska tillresta supportrar mycket underhållna.

- Vi lyckades absolut leverera bättre på alla positioner i andra halvlek, grabbarna gjorde det riktigt bra. Vi hade många omställningslägen som vi kanske borde ha förvaltat bättre, säger Victor Eriksson och fortsätter:

- Jag är mycket imponerad av spelarnas arbetsinsats och att de går för segern efter kvitteringsmålet. De ville verkligen åka härifrån med en seger vilket jag verkligen hade unnat dem. Nu blev det tyvärr inte så men det är ett stort steg framåt. Vi har haft en bra samling här i Tjeckien och lärt känna varandra både på och vid sidan av planen. Vi möter ett starkt turkiskt lag i dag så vi får trots allt vara nöjda med ett likaresultat.

Text: Charlotte Troberg

Startelvan: 12 Victor Stulic - 2 Hussein Ali, 6 Philip Sundgren, 3 Taulant Peci - 15 Linus Tagesson, 8 Aimar Sher, 7 Ishak Shamoun, 5 Totte Holmkvist - 11 Paulos Abraham, 18 Tim Prica (K), 17 Adam Kaied.

Ersättare: 1 Noel Törnqvist (MV), 4 Anthonio Sanjairag, 9 Sebastian Lagerlund, 10 Elvis Lindqvist, 13 Aleksander Nilsson, 14 Daniel Svensson, 16 Oscar Uddenäs.

Nationella partners