Förlust för P17 i öppningsmatchen

Sverige förlorade under torsdagen den första matchen i trenationsturneringen i tjeckiska Ostrava med 3-1 (2-0). Detta trots ett starkt spel av ett nytt sammansatt svenskt lag.

Mötet mellan Tjeckiens U18 och Sveriges P17/02-lag bjöd på en jämn start. Tjeckien hade inledningsvis de vassaste anfallen och tog ledningen i den sjunde matchminuten genom Timofej Barkov.   

Trots att Sverige tog för sig mer och mer i första halvlek utökade Tjeckien till 2–0 efter en frispark av Ibrahim Aldin efter 36 spelade minuter. Sveriges bästa målchans i första halvlek kom strax innan paus genom ett kanonskott från Adam Kaied.

I paus samlade Sverige ny energi och öppnade andra halvlek med ett tidigt reduceringsmål. Ett klockrent skott rätt upp i krysset av Daniel Svensson, med "fel" fot(!). Sverige jagade en utjämning och gjorde ett dubbelbyte med 20 minuter kvar av matchen. Strax därefter utökade Tjeckien snöpligt nog till 3-1, ett resultat som stod sig matchen ut.

Lagkapten Tim Prica var nära att lyckas putsa till slutresultatet i matchens slutskede men bollen räddas av målvakten till en hörna.

- Det var tufft och vi släppte in billiga mål. Jag tycker att vi växte in i matchen och var det bättre laget i andra halvlek. Vi är ett gäng nya spelare som bara har haft en träning ihop, så förväntningarna får vara därefter. Allt som allt är det en godkänd insats men det är såklart alltid surt att förlora, säger lagkapten Tim Prica och fortsätter:

- Det är ett härligt gäng, nu ska vi slipa på detaljer och bättra på samspelet. Vi tar med oss det bra ifrån dagens match och glömmer resten. Jag tror att det kommer bli hur bra som helst på lördag.

Nästa uppgift för Sverige blir matchen mot Turkiet på lördag kl 11. 

Text: Charlotte Troberg

Se matchen i sin helhet här:

Sveriges startelva: 1 Noel Thörnqvist - 2 Hussein Ali, 4 Anthonio Sanjairag, 3 Taulant Peci - 9 Sebastian Lagerlund, 14 Daniel Svensson - 16 Oscar Uddenäs, 13 Aleksander Nilsson, 10 Elvis Lindqvist, 17 Adam Kaied - 18 Tim Prica [K]

 

Nationella partners