Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Hurtig in i startelvan

Vid 18.45 sparkas EM-kvalmatchen mot Slovakien igång på Gamla Ullevi i Göteborg. Samlingens andra match väntar och tre nya poäng står på spel. Förbundskapten Peter Gerhardsson matchar en snudd på identisk elva som mot Ungern, med skillnaden att Lina Hurtig tar plats i elvan i stället för Stina Blackstenius.

Bilden: Madelen Janogy och Lina Hurtig finns med från start i kvällens match.

Damlandslaget har inlett EM-kvalet med två raka segrar. Nu står Slovakien för motståndet i jakten på en tredje seger. Matchen spelas på Gamla Ullevi i Göteborg med start 18.45 och sänds i TV12 och Radiosporten.

Sveriges startelva: 1 Hedvig Lindahl - 4 Hanna Glas, 3 Linda Sembrant (K), 6 Magdalena Eriksson, 2 Jonna Andersson - 16 Julia Zigiotti Olme, 9 Kosovare Asllani, 15 Nathalie Björn - 10 Sofia Jakobsson, 7 Madelen Janogy, 8 Lina Hurtig.

Sveriges ersättare: 12 Jennifer Falk, 21 Emma Holmgren - 5 Sandra Adolfsson, 11 Stina Blackstenius, 13 Amanda Ilstedt, 14 Julia Roddar, 17 Julia Karlernäs, 18 Fridolina Rolfö, 19 Rebecka Blomqvist, 20 Loreta Kullashi, 22 Olivia Schough, 23 Emma Kullberg. 

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo