Link

Quaison inför Malta

På lördag ställs Sverige mot Malta. Förra gången lagen möttes på Friends Arena stod Robin Quaison för ett mål. En målsugen anfallare ser fram emot matchen.

Robin dags för landslagsmatch igen. Hur är formen? Du lämnade planen under din senaste match med klubblaget?

- Det känns bra. Jag fick kramp sista matchen med Mainz men det är inga problem. Kroppen känns bra. Det är alltid kul att vara med landslaget och så klart känns det lite extra nu när det börjar närma sig slutet på kvalet.

Senaste matchen mot Malta gjorde du ett mål och en assist. Får vi se något liknande i matchen som kommer?

- Jag hoppas det. Jag hade några fler chanser i förra matchen mot Malta så jag borde ha gjort något mål till. Men det viktiga är såklart att vi vinner matchen. Får jag spela så kommer jag göra allt för att bidra till att vi vinner och förhoppningsvis även med ett eller två mål.

Det här landslaget har varit bra på att hantera motståndare som är sämre på papperet. Vad är nyckeln till den framgången?

- Vi underskattar ingen och tar en match i taget. Vi vet att vi måste göra jobbet i varje match. Men vi är ett bra lag och har haft riktigt bra träningar inför. Om vi gör det vi ska så ska vi vinna matchen.

Efter Malta kommer en riktig stornation på besök. Spanien hemma inför i princip fulla läktare. Hur känns det inför den matchen?

- Allt fokus just nu är på Malta. Men jag älskar att spela på Friends inför vår hemmapublik. Det är en väldigt speciell känsla varje gång vi spelar där. Såklart extra kul när det kommer vara mycket folk och det är en stormatch mot ett väldigt bra lag.

Nationella partners