Link

Truppen till landskamper mot Ryssland

I november ställs damlandslaget i futsal mot Ryssland. Muffe Bajraktarevic har tagit ut 16 spelare till dubbelmötet i Alingsås, bland annat debutanten Zeynep Anar.
– Vi hoppas kunna ge ryskorna en match, säger förbundskaptenen.

Bilden: Nanna Jansson är med i truppen.

Efter ett långt uppehåll är det snart dags för damlandslaget i futsal att kliva in i säsongen. 1-2 november väntar två landskamper mot Ryssland i Estrad Alingsås, som arrangerade herrarnas VM-kval i januari.

– Det var ett tag sedan vi spelade och därför har laget träffats två gånger i Norrköping under de senaste veckorna. Det har blivit som inofficiella samlingar där vi kunnat hålla igång. Det har varit skönt att repetera några saker, då blir det inte lika mycket att ta igen i Alingsås. Nu ska det bli kul att samlas på riktigt och spela matcher, säger förbundskaptenen Muffe Bajraktarevic.

Förutom debutanten Zeynep Anar (målvakt i Falcao) består truppen mot Ryssland av spelare som varit med i landslaget under det senaste året.

– Eftersom vi spelade de senaste landskamperna i april och att ligan inte är igång har det varit svårt att få med nya spelare. Just nu har vi valt att bygga vidare på föregående trupp. Under uppehållet har vi scannat lite och skrivit upp potentiella framtidsnamn. Men det har varit svårt för nya spelare att slå sig in den här gången eftersom det inte spelats några matcher i ligan, säger Muffe Bajraktarevic och fortsätter:

– Vi har haft ögonen på Zeynep Anar ett tag. Vår målvaktstränare Anes Cesko ville testa henne och hon ska få chansen att visa vad hon går för. Vi har duktiga målvakter, och nu vill vi bjuda in fler för att hitta guldkorn ute i landet.

Landslaget mötte Ryssland i EM-kvalet förra året och spelade då oavgjort, 2–2. I Alingsås hoppas förbundskaptenen på att Sverige kan utmana Ryssland ännu en gång.

– Vi har varit ifrån varandra länge, men jag litar på spelarna. Om inget oförutsett händer hoppas jag att vi ska kunna ge ryskorna en match. De slutade trea i EM och senast vi mötte dem stod vi upp bra. Ryssland var förvånade över hur duktiga vi var då, så de kommer också att vara taggade. Det blir ett intressant dubbelmöte.