Bennison med i Gerhardssons USA-trupp

Damlandslaget avslutar landslagsåret 2019 med att spela bortalandskamp mot USA, natten till 8 november svensk tid. Peter Gerhardsson har under onsdagen presenterat truppen där bland annat 17-åriga Hanna Bennison tar plats.
– Hanna har under året i Rosengård, U23- och F18-landslaget visat att hon har en väldigt hög högstanivå, säger Peter Gerhardsson.

Bilden Hanna Bennison finns med i damtruppen mot USA. Här ses hon i aktion i U23-match mot Kina.

Efter tre raka segrar i EM-kvalet avslutar nu landslaget hösten och spelåret 2019 med att spela borta mot världsmästarna USA. En tuff uppgift väntar, såklart, men Gerhardsson har målbilden med besöket klar för sig.

– Som alltid jagar man resultat. Bra resultat är viktigt för självförtroendet och att möta världsmästarna borta i USA ger oss en bra tävlingsmiljö.

– Sen ger oss träningslandskamper möjlighet till sex byten vilket är bra, för då kan vi se fler spelare i match än i en tävlingslandskamp. Men framförallt är vi där för att utifrån en matchplan jobba för ett bra resultat.

USA är rankade som etta i världen och har under 2019 enbart förlorat en match. Men samtidigt väntar förändringar inför Sverigemötet.

– Det kommer bli spännande att möta USA där de befinner sig nu. De kommer ha en ny förbundskapten i mötet med oss. Delar i deras spel kanske kommer se lite annorlunda ut, det vet vi inte i dagsläget, och det kan också vara lite förändringar på spelarsidan.

– Men vi kommer möta ett väldigt motiverat USA som med nya förbundskaptenen vill sätta en bra start på deras tid ihop, såklart. Så det kommer bli en tuff utmaning, vilket vi gillat förut och fortfarande gör.

In i truppen kommer lite nya namn jämfört med de senaste samlingarna. Jessica Samuelsson återfinns i truppen likt Pauline Hammarlund som nu åter är tillbaka efter skada. Även Hanna Bennison och Michelle De Jongh tar plats i A-landslaget. Gerhardsson kommenterar kort:

– Jessica är användbar både som ytterback i en fyrbackslinje och som lite yttermittfältare. Hon har gedigen landslagserfarenhet och har presterat bra i Rosengård när hon nu är tillbaka från skada.

– Pauline har varit uttagen två gånger men drabbats av skador. I ett formstarkt Göteborg är hon tillsammans med Rebecka Blomqvist, med i U23, en viktig offensiv del i Göteborgs trupp.

– Hanna har under året i Rosengård, U23- och F18-landslaget visat att hon har en väldigt hög högstanivå. Kommer man med som 17-åring i ett A-landslag är man naturligtvis väldigt intressant – både nu men också givetvis framöver. En oerhört spännande spelare.

– Michelle har under det här året tagit steg och gjort det bra i både U23-landslaget och klubblaget Vittsjö. Vi känner att vi vill titta på henne i vår A-landslagsmiljö nu.

Matchen mot USA spelas 19.30 den 7 november lokalt i Columbus, USA vilket betyder 01.30 natten mot 8 november i Sverige.