Jannes trupp mot Malta och Spanien

Förbundskapten Janne Andersson tog just ut sin trupp inför matcherna mot Malta (borta 12 oktober) och Spanien (på Friends 15 oktober). Nya spelare in är Oscar Lewicki och Riccardo Gagliolo. Även Ken Sema är tillbaka i truppen.

Det har gått en tid sedan senaste samlingen. Hur ser du på matcherna såhär efter några veckor?

Jag är väldigt nöjd med matchen vi gör borta mot Färöarna. Som jag tycker vi genomför på ett tydligt och bra sätt. Givet förutsättningarna inför Norge-matchen så tycker jag att det är ett godkänt resultat även om det fanns mycket som vi behöver göra bättre.

Hur ser förutsättningarna ut inför för dagens truppsläpp?

När vi presenterade truppen senast så uttryckte jag en oro för att vi hade många spelare som var skadade, som nyligen hade bytt klubb eller saknande speltid. Det ser betydligt bättre ut den här gången vilket så klart är bra. När det gäller spelare som tidigare varit med och saknas på grund av skada så saknas fortsatt Viktor Claesson, Ludwig Augustinsson och Martin Olsson. Tyvärr har även Jakob Johansson drabbats av en långtidsskada.

Några nya namn in i truppen, Oscar Lewicki och Ken Sema är tillbaka. Vad ser du hos dessa spelare som gör att dom är med?

Ken har bytt lag och fått spela mycket i sin nya klubb Udinese. Han har gjort det bra där och har ju varit med i landslaget tidigare. Ska bli kul att ha tillbaka Ken i truppen.

Oscar Lewicki har gjort en stark säsong i Malmö och har erfarenhet från landslaget tidigare.

Och sedan är det ett helt nytt namn, Riccardo Gagliolo.

Ja, vi har haft Riccardo under uppsikt under en längre period. Vi tycker han gjort det bra i Parma hittills. Där han är en viktig spelare och har spelat mycket. Vi ser fram emot att lära känna honom och se vad han kan göra i vår miljö.

Vad blir viktigt i matcherna som kommer nu?

Det är två motståndare som har olika kvaliteter och två matchbilder som antagligen kommer se ganska annorlunda ut. Då är det ännu viktigare att vi tar en match i taget. Nu är det fullt fokus på att vara så väl förberedda som bara möjligt inför matchen mot Malta.

Nationella partners