Efter tuffa starten – viktig seger i EM-kvalet

Efter gårdagens förlust mot Cypern tog idag Sveriges P19-landslag i futsal en viktig seger i EM-kvalet. Kosovo besegrades med 6-1, men det kan ändå bli svårt för de blågula att knipa EM-platsen.

Efter den tunga premiärförlusten i gårdagens match mot Cypern tog det svenska P19-landslaget snabbt kommandot i matchen mot Kosovo. Redan i den tredje minuten gjorde Albin Näslund 1-0 för Sverige.

– Det kändes väldigt bra, vi är väldigt nöjda och glada, säger P19-landslagets förbundskapten Lars Ekdahl.

Redan i halvtid hade Sverige en komfortabel ledning med 3-0, efter två mål av Denis Milovanovic.

– Motståndet var lite lättare idag. Till skillnad från Cypernmatchen hade vi kunnat scouta Kosovo. Vi ville jobba med att dra isär dem, och det lyckades vi med hela matchen. Vi jobbar även bra i defensiven, alla tar jobbet som behövs.

Sverige fortsatte att dominera spelet i andra halvlek. Kosovo spelade aggresivt men med en bra organisation och effektivt utnyttjande av motståndarnas slarv på egen planhalva lyckades Sverige vinna matchen med 6-1. Trots storseger och bra spel hade Lars Ekdahl hoppats på mer.

– Vi gjorde en perfekt insats men vi behövde få in ett par fler bollar. Som spelet såg ut så gick vi för att vinna med tio mål. Vi skapade mycket chanser men det ville sig inte riktigt.

Imorgon väntas vila och en chans för spelarna att se mer av San Marino än bara fotbollshallen. På fredag är det sedan återigen match - denna gång mot hemmanationen.

– Imorgon är det vilodag, vi ska ta det lugnt. På fredag blir det träning på förmiddagen och sedan match klockan 18.30.

Trots Sveriges seger i dagens match ser det svårt ut att vinna gruppen. Kosovo behöver slå svårstoppade Cypern med 5-0 eller 6-1 för att Sverige ska ha en matematisk chans att gå vidare. Sverige behöver då även vinna mot San Marino.