Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Janne Andersson prisad som årets ledare

Förbundskapten Janne Andersson fick ta emot utmärkelsen som årets ledare vid Idrottsgalan. Janne prisas för ledargärningen som lett fram till herrlandslagets resultat under det tidsintervall som gäller för årets gala – från den bragdartade playoffsegern mot Italien som gav möjligheten att sedan överraska på nytt och nå en delad femteplats i VM i Ryssland.

Idrottsakademins motivering lyder:
"Janne Andersson är en temperamentsfull förbundskapten, som står stadigt med fötterna i den svenska myllan. Under hans ledarskap har Sverige blivit en lagmaskin som överraskat gång på gång."

En rörd Janne Andersson tackade alla spelare och ledare i och kring herrlandslaget och inte minst sin fru Ulrika, som liksom Andreas Granqvist, Sebastian Larsson och assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren närvarade på plats i Globen.

Övriga nominerade till priset som årets ledare var Håkan Carlsson (orientering), Peja Lindholm (curling) och Wolfgang Pichler (skidskytte).

Herrlandslaget var även nominerade till priset som årets lag tillsammans med damlandslaget i curling (lag Hasselborg), herrarnas OS-lag i skidskytte och Tre Kronor. Vinnare av utmärkelsen blev skidskytteherrarna som i vintras vann stafettguld i Pyongchang.

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo