Link

Årets första startelva

Janne Andersson har sin elva klar till tisdagens möte med Finland i Doha. Årets första startelva innehåller sex debutanter: Robin Jansson, Jonathan Augustinsson, Hosam Aiesh, Simon Tibbling, Daleho Irandust och Alexander Jeremejeff.

Bilden: Simon Tibbling är en av sex debutanter i startelvan mot Finland.

Den svenska truppen i Qatar, som efter de återbud som varit består av 22 spelare, innehåller tolv spelare som ännu inte debuterat i A-landslaget och sex av dem får alltså chansen från start mot Finland. Förbundskapten Janne Andersson har varit tydlig med att han vill ge alla spelare i truppen en chans att visa upp sig även i match, utöver de träningspass som genomförs under lägret.

- Ja, det här ska inte ses som ett förstalag, alla ska få speltid, sedan får vi utvärdera efter match ett och de träningar som återstår, se hur det ser ut med belastning och så vidare innan vi sätter ihop elvan mot Island. Vi går lite kort i någon position så det kan hända att någon för dubblera.

Finland har en i sammanhanget erfaren trupp på plats i Qatar och Janne Andersson menar att den svenska elvan kommer att sättas på ett ordentligt prov.

- Det kommer nog att bli en tuff match. Finland har en bra säsong bakom sig med bra resultat i Nations League och i princip halva deras trupp är spelare som brukar vara med i det ordinarie landslaget, så det här kommer att bli en bra värdemätare för oss.

Och så här säger Andersson om vad han vill se från det egna laget.

- Vi haft några bra träningar här och jag vill se att det som jag och Peter Wettergren gått igenom när det gäller försvars- och anfallsspel ska kännas igen även i match. Individuellt så vill jag se att spelarna tar för sig, att de tar initiativ och verkligen vill visa upp sig och kollektivt att det går att se att det hänger ihop, att de ser ut som ett lag.

Sverige-Finland har avspark på Al Sadd-stadion i Doha klockan 17.45 svensk tid på tisdag kväll. Matchen sänds i TV12.

Sveriges startelva: 1 Jacob Rinne – 2 Joel Andersson, 4 Alexander Milošević (K), 17 Robin Jansson, 21 Jonathan Augustinsson – 20 Hosam Aiesh, 9 Simon Tibbling, 8 Alexander Fransson, 16 Daleho Irandust – 10 Kalle Holmberg, 11 Alexander Jeremejeff.

Ersättare: 12 Oscar Linnér, 23 Isak Pettersson – 3 Sotirios Papagiannopoulos, 5 Filip Dagerstål, 6 Simon Thern, 7 Melker Hallberg, 14 Tesfaldet Tekie, 15 Adam Andersson, 18 Viktor Gyökeres, 19 Jonathan Levi, 22 Muamer Tanković.