Så spelas Algarve Cup

I månadsskiftet februari-mars avgörs årets upplaga av Algarve Cup. Turneringen blir i år en viktig del i förberedelserna inför VM som avgörs senare i sommar. Nu är spelschemat släppt och damlandslaget ställs i gruppen mot Schweiz och Portugal.

Algarve Cup har till 2019 ändrat tävlingsformatet så grupperna består av tre lag istället för fyra. Landslaget spelar två matcher i gruppspelet och avslutar sedan turneringen med en placeringsmatch beroende på resultaten i grupperna.

Så spelas Algarve Cup för Sverige
27 februari Sverige-Schweiz
1 mars Sverige-Portugal
6 mars placeringsmatcher

- Schweiz och Portugal är två etablerade lag som spelade EM senast, så det är bra motstånd. Schweiz spelade i höstas playoff-finalen till VM mot Nederländerna och gjorde det bra i kvalet och Portugal gick långt i Algarve förra året. Så även om det inte är VM-nationer så finns det kvalitéer i de här lagen som vi kommer hitta likheter med i nationer som deltar i VM. Så det blir bra att möta dessa motstånd och få erfarenheter av deras sätt att spela, kommenterar förbundskapten Peter Gerhardsson.

Grupperna i Algarve Cup 2019

Grupp A: Kanada, Island & Skottland
Grupp B: Spanien, Nederländerna & Polen
Grupp C: Norge, Danmark & Kina
Grupp D: Sverige, Schweiz & Portugal

Landslaget börjar samlingen i Algarveregionen den 25 februari.

Avsparkstider och matcharenor för turneringens samtliga matcher är ännu inte fastställda utan fullständigt spelschema kommer kommuniceras så fort det är möjligt. Matchtider och arenor påverkas bland annat av eventuella TV-sändningar hos de deltagande nationerna. 

Schweiz och Portugal är två etablerade lag som spelade EM senast.

Peter Gerhardsson

Nationella partners