Fridolina Rolfö under träning.

Rolfö och Musovic avstår matchen

Fridolina Rolfö och Zecira Musovic kommer inte medverka i morgondagens match mot Sydafrika. Det har medicinska teamet tillsammans med spelarna och tränarstaben beslutat under eftermiddagen.

Fridolina Rolfö missade den inofficiella matchen mot Sydafrika i torsdags och har sedan dess fortsatt att träna på mot morgondagens match. Men efter dagens avslutande träning har det medicinska teamet, tränarstaben och Rolfö gemensamt beslutat att hon även avstår morgondagens officiella match.

- Fridolina kom till samlingen med en mindre muskelskada i låret. Hon har under veckan fått individuellt anpassad träning och vår bedömning är att skadan är läkt. Vi har de senaste passen arbetat med att få upp funktionen och uthålligheten i låret för att få Fridolina helt redo för spel, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi och fortsätter:

- Efter dagens träning har vi nu överlagt och tagit beslut tillsammans med Fridolina och tränarstaben att hon inte ska delta i morgondagens match. Funktion och uthållighet finns där men vi vill skapa en ännu bättre säkerhetsmarginal för Fridolina framåt, avslutar Ebrahimi.

Även Zecira Musovic missar morgondagens match. Målvakten har en fraktur i ena fingret och kommer inte till spel.

- Zecira har en fraktur i ett finger. Hon har tränat med ett specialskydd för att skydda fingret men känner sig begränsad i sitt målvaktsspel. Därför har vi tillsammans med Zecira och tränarstaben nu efter träningen tagit beslut att även hon avstår morgondagens match, säger Ebrahimi.

Därmed står det nu klart att Fridolina Rolfö, Zecira Musovic och Lina Hurtig inte kommer till spel i morgondagens match. Matchen mot Sydafrika har avspark 18.00 och sänds i TV12/Cmore. Peter Gerhardsson presenterar startelvan 75 minuter före matchstart.

Nationella partners