Link
Madelen Janogy under match med U23-landslaget.

Janogy reser med till Sydafrika

När damlandslaget under morgondagen reser till Sydafrika kommer Piteås Madelen Janogy finnas med i truppen. Förbundskapten Peter Gerhardsson väljer under lördagen att kalla in en extra spelare till årets första läger.

- Madelen kommer resa med oss till Kapstaden då det har varit lite småsjukdomar i truppen här inför avresan. Vi väljer därför att ta med en extra spelare för att vara förberedda om det skulle hända något under veckan, förklarar Peter Gerhardsson.

- Madelen är en spännande spelare som vi varit nyfikna på att se under en samling. Det känns passande att hon nu får möjlighet att resa med oss till Sydafrika, avslutar Gerhardsson.

Madelen Janogy vann i höstas SM-guld med Piteå och har noterats för sex U23-landskamper. Men samling i Sydafrika blir den första med damlandslaget. Den offensiva spelaren mottog beskedet under lördagen med delad förvåning och glädje: 

- Det var väldigt oväntat så klart, men det är också fruktansvärt roligt. Det är ju en dröm man haft sedan man var liten så för mig handlar det nu om att åka och visa vad jag kan, att njuta av att vara med. Det gäller att inte sätta så stor press på mig själv utan det blir en bra möjlighet för mig att se hur det fungerar i damlandslaget och visa upp mitt sätt att spela, säger Madelen Janogy.

Landslaget kommer under lägret spela en officiell match mot Sydafrika. Matchen spelas i Kapstaden den 22 januari klockan 18.00 och sänds i TV12/Cmore.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo