Översiktsbild på damlandslaget under träning

Fotbollstennis mot stela kroppar

Damlandslaget är på plats i Sydafrika. Spelarna med klubbtillhörighet i olika delar av Europa har nu tagit sig till hotellet i Kapstaden för att påbörja uppladdningen inför matchen den 22 januari. Efter flygresor på tolv timmar inleddes samlingen med en lättare träning på hotellområdet – där fotbollstennis avslutade passet för att få igång stela ben.

Landslagsåret 2019 är nu igång för damlandslaget. I fredags var det exakt fem månader till Sveriges premiär i VM mot Chile och det är i Sydafrika som uppladdningen tar sin början. Men efter långa flygresor var det ett enklare pass som väntade spelarna under måndagseftermiddagen.

- Det viktigaste så här dag ett är att komma igång med kroppen. Man är alltid lite stel efter att man har flugit och speciellt efter en längre sträcka som till Sydafrika. Så det handlar om få igång musklerna och känna om det finns någon specifik stelhet så man kan jobba med rörligheten. Dagens träning gick helt enkelt ut på att väcka kroppen, säger fysioterapeut Annica Näsmark.

Spelarna gav sig ut på en enklare joggingtur innan träningen fortlöpte med rörlighetsövningar och en avslutande fotbollstennisturnering.

- De har fått jobba med dynamisk rörlighet och aktiveringsövningar med gummiband. Och så fick de avsluta med fotbolltennis. Det är lågintensivt och är man många i laget så blir det inte så mycket förflyttningar. Så då funkar fotbollstennis på ett bra sätt för att väcka kroppen, avslutar Näsmark.

Lägret fortsätter nu fram till tisdag 22 januari då laget spelar mot Sydafrika. Matchen har avspark 18.00 svensk tid och sänds i TV12/ Cmore.

Nationella partners