Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Lagerström: " Vi är väldigt förväntansfulla"

I dag 16.30 inleder F17-landslaget avgörande EM-kvalet Elite Round hemma på Borås Arena. Polen står för motståndet och det är fritt inträde.

Vi är väldigt förväntansfulla. Det ska bli jätteroligt att få spela Elite Round på hemmaplan på en fin arena. Det vore kul om det kom hit så många som möjligt och stöttar oss.

Pär Lagerström

För de som saknar möjlighet att se matchen på plats sänds den direkt här på svenskfotboll.se.

Vid lunchtid i onsdags samlades det svenska laget i Borås där man idag  går in i Elite Round.

F17-landslaget i Borås, mars 2019. Foto: SvFF.

– Det har varit fullt ös redan från start. Vi har jobbat med både teori och vårt arbetssätt, vad vi vill göra. Vi valde att möta ett duktigt killag i en träningsmatch där vi blev utmanade och fick en match i högt tempo, säger förbundskapten Pär Lagerström.

I oktober kvalade Sverige in till Elite Round efter 11-0 mot Lettland följt av 1-1 mot först Georgien och sedan Nederländerna. Därefter har laget laddat upp med en fyrnationsturnering i spanska Pinatar och ett Bosönläger där de spelade träningsmatcher mot svenska seniorlag.

– Förberedelserna har varit väldigt goda. Många spelare har fått chansen, vi har spelat många olika typer av matcher och haft mycket träningar tillsammans. Vi har haft jättebra förutsättningar och känner oss väl förberedda, Pär Lagerström.

Några av spelarna som har fått chansen att visa upp sig är Ellen Schampi från Sunnanå SK och Alina Schermer från Turbine Potsdam som är debutanter i truppen till Elite Round.

– Ellen är en vänsterfotad ytter som är duktig en mot en både i det offensiva och defensiva och hon har en bra fysik. Hon har fått chansen på landslagsläger och verkligen tagit den. Alina är uppväxt i Tyskland med svenska föräldrar och har dubbla medborgarskap. Hon visade intresse över att få vara med oss. Vi följde upp det och såg snabbt att hon är en duktig spelare, en liten annan spelartyp då hon har kommer från en annan fotbollskultur. Hon är en fysisk spelare som är bra på huvudet och en bra passningsspelare, säger Lagerström.

Sverige hamnade i en grupp tillsammans med Polen, Spanien och Slovakien. Endast gruppsegraren avancerar vidare till sommarens EM-slutspel i Skottland.

– Vi är inne i en bubbla och försöker hela tiden dela upp allt i olika delar. Den första delen är den första matchen mot Polen. Vi har länge haft vår filosofi att vårt uppdrag som lag varje match är att vara 100-procentiga. Är vi det har vi chansen att vinna mot de allra flesta lagen. Vi försöker att maximera vår prestation genom träningar, teorier och fotbollspsykologi, säger Lagerström.

I dag inleder Sverige kvalet mot Polen 16.30 på Borås Arena.

– Polen är ett väldigt duktigt fotbollslag med många spelare som är både hårt arbetande, men samtidigt tekniska. För två år sedan vann de U17-EM och deras A-landslag gick i år till final i Algarve Cup. Det är en nation på frammarsch inom fotbollen.

– Vi är väldigt förväntansfulla. Det ska bli jätteroligt att få spela Elite Round på hemmaplan på en fin arena. Det vore kul om det kom hit så många som möjligt och stöttar oss. Är du i Borås eller i närområdet och vill se bra matcher är det bara att ta sig till Borås Arena, det är fritt inträde.

Det är fri entré till Sveriges samtliga matcher i Elite Round. Har du inte möjlighet att ta dig till Borås kan du se matcherna på svenskfotboll.se där vi livesänder alla Sveriges tre matcher.