Link

Truppen inför EM-kvalets första matcher

Idag presenterade förbundskapten Janne Andersson truppen inför EM-kvalets två första matcher, hemma mot Rumänien den 23/3 och borta mot Norge den 26/3. Alexander Isak är ny i truppen och Emil Forsberg är tillbaka efter skada.

Bilden: Emil Forsberg är uttagen i truppen för matcherna mot Rumänien och Norge.

- Det ska bli väldigt kul att komma igång igen. Det är fyra månader sedan senast vi spelade match. Vi vill till EM, det är det självklara målet. Vi hade ett fantastiskt 2018 men då var då och nu är nu. Nu är det fullt fokus på att få en så bra start på kvalet som möjligt, säger Janne Andersson.

Emil Forsberg är tillbaka i truppen efter en tids frånvaro på grund av skada. Även Kristoffer Olsson som stod för en mycket bra insats mot Ryssland i Nations League är återigen uttagen i Janne Anderssons trupp.

- Det är väldigt kul att Emil är tillbaka. Emil är viktig i vårt offensiva spel och lägger alltid ned ett hårt jobb i alla våra matcher. Kristoffer gjorde en mycket bra insats mot Ryssland senast och har fått förtroende direkt i sin nya klubb Krasnodar.

Övriga lag i gruppen är Spanien, Malta och Färöarna. I och med att Sverige är med i en grupp med sex lag så blir samtliga matcher under 2019 tävlingsmatcher.

- Det är en tuff grupp. Jag har varit förbundskapten när vi spelat matcher mot både Rumänien och Norge. Vi har förlorat mot Rumänien och spelat lika mot Norge. Det är bra motstånd.

- Då vi bara har tävlingsmatcher i år så har vi inte möjligheten att testa spelare på samma sätt som vid träningsmatcher. Vi har ett antal kriterier som vi alltid utgår ifrån när vi tar ut spelare till landskamper. Det handlar om vilken nivå man spelar på, hur mycket man spelat, vilken form man är i och vilka vi har som motståndare osv. Jag känner mig trygg med att den truppen vi nu tagit ut är den bästa för att få en bra start på kvalet.

Alexander Isak har blivit uttagen för första gången sedan januariturnén 2017.

- Alexander har gjort det väldigt bra i Holland och har tränat och varit en del av en utvecklande miljö i Dortmund. Men vi får inte glömma att han bara är 19 år gammal och början av sin karriär. För oss är det viktigt att han får vara med och känna på hur det är att vara med landslaget.

Janne Andersson tar ut 24 spelare i truppen som kan ses i sin helhet här nedan.