Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Trupp till landskamperna i Vetlanda

Iscar Arena i Vetlanda är skådeplats för damlandslagets möten med Italien 2 och 3 april. Förbundskapten Muffe Bajraktarevic har nominerat 18 spelare till dubbelmötet.

Det är snart ett år sedan damlandslaget spelade på hemmaplan senast. I början av april är det dags igen när Sverige ställs mot Italien i Vetlanda. Matcherna kommer att spelas i Iscar Arena 2-3 april med avspark 19.00 båda dagarna.

– Det ska bli kul att komma hem igen och spela inför hemmapublik. Jag hoppas att vi kan bjuda på samma underhållning som vi gjort utomlands under det senaste året. Det låter som att vi kommer få bra stöttning i Vetlanda och vi är taggade för att spela på hemmaplan, säger Muffe Bajraktarevic.

Sverige inledde 2019 med två bortalandskamper mot Tjeckien i februari. Blågult vann den första matchen med 5–3, men förlorade returmötet med 3–4 i Hodonin.

– Det var en tuff samling med tanke på att vi inte hade träffats på ett halvår innan det. I själva spelet fanns det mer att hämta. Till detta lägret kommer samlingen att vara lite längre och innehålla fler träningspass.

Madeleine Stegius har 36 U- och U23-landskamper i fotboll på meritlistan. Nu kan det utökas med futsallandskamper.

Tillsammans med assisterande tränarna Patrik Persson och Sophia Olofsson har Muffe Bajraktarevic nu tagit ut 18 spelare till dubbellandskampen mot Italien. Debutanter i truppen mot Italien är målvakten Josefin Månsson (Hittarps IK), Amalia Arvidsson (IFK Göteborg) och Madeleine Stegius (Djurgårdens IF).

– Vi ville ha med så många som möjligt och titta på fler spelare. Stommen är densamma, men det finns ett par nya i truppen. De nya spelarna på förra samlingen gjorde det bra och jag hoppas att vi kan hitta fler spelare som kan vara med och konkurrera. Matcherna mot Italien blir ett rejält test. Jag skulle tippa att de tillhör övre skiktet i Europa, säger Muffe och fortsätter:

– Det ska bli intressanta matcher. Jag håller Italien högre än Tjeckien. Om vi vill ta nästa steg måste man kunna mäta sig med de här nationerna. Nu kommer vi att se om vi är ifatt eller en bit ifrån. Vi jobbar mot nästa EM-kval och det är viktigt att se lite var vi står just nu, men också utvärdera för framtiden. Italien blir en trevlig motståndare att mäta krafterna med.

Marcus Heed

Futsal - senaste