Link

Tung start gav förlust mot Island

Sverige inledde samlingen i La Manga med en 0-2-förlust mot de nordiska grannarna Island. Båda målen föll i den första halvleken. Nu väntar en avslutande match mot USA på tisdag.
– Tyvärr var prestationen lite för låg från oss. Vi kom inte upp i standard, säger förbundskaptenen Anders Johansson.

 

Sverige fick en tuff start på matchen mot Island. Efter en trevande matchinledning tilldelades Island en indirekt frispark långt inne i Sveriges straffområde. Något isländskorna utnyttjade och kunde skjuta in 1-0 i den 13:e minuten.

I en relativt chansfattig första halvlek ökade Island på sin ledning till 2-0 i den 39:e minuten efter ett skott utifrån. Ett resultat som stod sig in till halvtidsvilan.

– Det var ganska jämnt de 10-20 första minuterna i matchen. Mycket fram och tillbaka med många bollar på chans. Tyvärr hade vi svårt att samla upp andrabollarna. De fick lite tryck på oss, men skapade egentligen inga direkta målchanser. Tyvärr var prestationen lite för låg från oss. Vi kom inte upp i standard. Första halvlek var inte alls i relation till vad lagen egentligen kan, säger förbundskapten Anders Johansson.

I andra halvlek försökte Sverige att komma in i matchen och jagade först och främst ett reduceringsmål. En handfull halvchanser skapades samt ett riktigt bra läge.

Med cirka kvarten kvar av matchen fick Wilma Thörnqvist ett friläge. Tyvärr för Sveriges del var den isländska målvakten i vägen. Returen gick ut till Beata Olsson vars nick gick strax över.

Sverige lyckades aldrig få hål på Island som höll undan och vann matchen med 2-0.

– I andra halvlek kontrollerade vi spelet lite bättre. Vi hade väldigt lite målchanser emot oss, de fick väl någon farlig kontring mot oss i slutet när vi trycker på för ett mål. Annars fick vi bättre kontroll på passningsspelet och backlinjen klarade upp deras kontringar på ett bra sätt. Prestationen i dag är inte riktigt godkänd, men andra halvlek är godkänd. Vi lyfte upp oss i andra halvlek vilket är en styrka som vi får ta med oss mot USA nu på tisdag, säger Anders Johansson.

Sveriges startelva: 1 Moa Edrud - 2 Clara Härdling, 4 Saga Jontoft, 3 Linn Bogren, 6 Josefin Harrysson - 13 Lisa Johansson, 8 Linn Vickius, 11 Agnes Nyberg [K], 10 Wilma Ljung Klingwall - 20 Evelyn Ijeh, 16 Paulina Nyström.

Nationella partners