Damernas apriltrupp

Förbundskapten Peter Gerhardsson har idag namngett den trupp som spelar mot Tyskland och Österrike under den kommande samlingen som börjar 1 april. Truppen är till stora delar lik den trupp som spelade Algarve Cup med skillnaden att Fridolina Rolfö och Jennifer Falk nu tar plats.

Damlandslaget möter Tyskland på Friends Arena den 6 april och avslutar sedan samlingen borta mot Österrike den 9 april. Dagens trupp är den sista som tas ut innan det att Peter Gerhardsson presenterar VM-truppen den 16 maj

- Det närmar sig mer och mer. Från att vi startade upp under hösten 2017 har vi kunnat testa spelare i olika perioder av matcher och fått många bra svar. När vi nu presenterar dagens trupp är det klart vi börjar närma oss det som kommer vara en VM-trupp, säger Peter Gerhardsson och fortsätter:

- Men viktigt att poängtera är att det inte är VM-truppen. Det kommer alltid finnas möjligheter att prestera väldigt bra fram mot 16 maj och om en del platser är det väldigt hård konkurrens. Så idag är det ingen slutgiltig VM-trupp på något sätt.

När landslaget samlas 1 april har det gått ytterligare en månad sedan landslag senast var samlat. Men ännu förväntar sig inte förbundskaptenen att de allsvenska spelarna är helt i matchfas.

- De har fått någon cup- eller träningsmatch till i benen. Men ännu är stora delar av truppen inte i seriespel. Den stora utvecklingen i klubbmiljön kommer efter Österrikematchen när de får sju omgångar i allsvenskan under bra förhållanden. Men det är klart, de har fått en månads träning till vilket alltid är bra.

Till skillnad mot truppen i Algarve Cup återser vi nu Fridolina Rolfö och Jennifer Falk. Den förstnämnda lämnades utanför Algarve-truppen då hon behövde mer träning efter sin skada. Nu är Rolfö tillbaka i matchspel och formen pekar uppåt.

- Det känns bra att kunna ha med Fridolina igen. Hon spelade 85 minuter i onsdags och 75 minuter i söndags där hon dessutom gjorde ett snyggt mål. Hon ser ut att vara i riktigt bra fas och det känns som Bayern München på ett bra sätt lyckats få igång henne. Nu får vi möjlighet att titta på henne igen i ett bra läge i landslagsmiljön.

Landslaget samlas i Stockholm den 1 april och på lördag 6 april 13.45 väntar sedan den första matchen. Matchen mot Tyskland på Friends Arena har passerat 28 000 sålda biljetter och landslaget kan blicka fram mot en stor möjlighet att slå publikrekordet.

Nationella partners