Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Sydkorea i VM-genrepet

Så var det klart. Det blir Sydkorea som står för motståndet i den avslutande matchen inför VM den 31 maj. VM-genrepet spelas på landslagets nationalarena Gamla Ullevi i Göteborg med matchstart 18.45.
- Det känns naturligtvis väldigt roligt att spela genrepet i Göteborg, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Damlandslagets schema inför VM i sommar är nu färdigställt. Den sista pusselbiten i planeringen var motståndet i genrepet fredagen den 31 maj. Men nu är allt klart och det blir alltså Sydkorea, rankat 14 på världsrankingen, som kommer till Göteborg och spelar på Gamla Ullevi.

- Vi möttes i Algarve Cup förra året och det är bra att åter få möta Sydkorea eftersom det finns lag i VM som påminner i spelet, med snabba och kvicka spelare. Vi har efter avancemanget till VM spelat mot olika typer av VM-motstånd i Kanada, England, Italien och Norge. Så nu känns det bra att få addera Sydkorea till den listan, säger Gerhardsson och fortsätter:

- Det känns naturligtvis väldigt roligt att spela genrepet i Göteborg. Vi visar mot Tyskland på Friends Arena att det finns ett stort publikintresse och det hoppas vi såklart även få uppleva i Göteborg på vår nationalarena Gamla Ullevi.

- Precis som i fjol då Göteborg och 60-årsjubilaren Ullevi fick äran att sända iväg herrlandslaget till VM i Ryssland är vi nu lika glada och stolta att få önska vårt kära damlandslag lycka till med sitt sista genrep innan sommarens VM tar vid i Frankrike. Vi önskar alla varmt välkomna till damernas nationalarena Gamla Ullevi, som i år fyller 10 år, för en sista lyckospark mot mästerskapet i Frankrike, säger Thomas Walfridsson, event manager på Got Event.

Utöver den officiella landskampen mot Sydkorea den 31 maj kommer lagen också mötas i en stängd inofficiell landskamp den 28 maj. Matchen kommer spelas i formatet 3x30 minuter och förbundskapten Peter Gerhardsson är nöjd med förutsättningarna.

- Vi har goda erfarenheter av det här upplägget från våra läger i Sydafrika. Det ger oss en möjlighet att få en bra belastning på spelarna och en möjlighet att se många spelare i matchsituationer inför landskampen och VM, säger Peter Gerhardsson.

Biljetterna till matchen mot Sydkorea släpps till försäljning vid 10.00 idag 14 mars.

Damlandslagets program till VM

 • Läger mellan 1-9 april. Sverige-Tyskland 6 april på Friends Arena, Österrike-Sverige 9 april i Maria Enzersdorf.
 • VM-truppen presenteras den 16 maj – plats och tidpunkt ej klar.
 • Samling i Båstad mellan 24-30 maj och vidare i Göteborg fram till den 2 juni. VM-genrep spelas mot Sydkorea, 18.45 fredagen den 31 maj på Gamla Ullevi.
 • Truppen får två dagar ledigt innan den återsamlas onsdagen den 5 juni och reser till första spelorten Rennes inför premiären mot Chile den 11 juni.

Nationella partners

 • Bauhaus
 • Coca-cola
 • Folksam
 • ICA
 • Scandic
 • Aftonbladet
 • Swedbank
 • Volvo