Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

3-0 mot Norge i Mora

I sin fjärde landskamp inkasserade P03-landslaget den första vinsten. Ett effektivt Sverige tog revansch och slog Norge med klara 3-0 i Mora. Målen gjordes av Kristoffer Krebs, Adam Hellqvist och Ludvig Nåvik. – Det var väldigt skönt med en vinst. Vi hade tre raka matcher utan vinst så det är kul för killarna att få resultatet med oss i denna match, säger P03-förbundskaptenen Roger Franzén.

Sverige inledde första halvlek lite halvknackigt med en hel del slarv i egen sista tredjedel vilket bjöd Norge på chanser. Landslagsdebutanten Amar Dzevlan i målet fick jobba hårt och stod för en del räddningar.

Sverige åt sig in i matchen och fick bättre ordning på sitt spel. Edwin Andersson bröt bollen högt och fick ett friläge. En något för lång touch och chansen rann ut i sanden. Andersson skulle dock vara lyckosammare i nästa aktion.

Robin Glavak spelade ut bollen till Andersson som med en elegant överstegsfint tog sig förbi och spelade in bollen. Den norske målvakten fick inte undan bollen som hamnade hos Kristoffer Krebs som lade in 1-0 i öppet mål efter 40 minuter.

– Vi kom inte in i matchen riktigt och var lite ängsliga. Våra första 20 minuter var inte bra, det får vi villigt erkänna, Norge hade några bra chanser. Sen växte vi in i halvleken och skapar lite chanser. Edwin (Andersson) fick nästan ett friläge och sen gjorde vi mål på vår första chans. I andra halvlek fick vi ett tidigt mål och när vi gjorde 3-0 kontrollerade vi matchen. Det gör vi bra, säger förbundskapten Roger Franzén.

Direkt i upptakten av andra halvlek fick Norge ett friläge. Bollen studsade dock upp precis vid skottögonblicket och avslutet gick högt, högt, över.

Istället kunde Sverige öka på sin ledning i anfallet efter. Än en gång var det Edwin Andersson som låg bakom målet. Anfallaren skojade skickligt bort en norrman två gånger om innan han sköt in bollen precis framför mål. Adam Hellqvist satte foten till och stötte in 2-0 i den 48:e minuten.

Norge var nära med en snabb replik med ett jätteläge inne i straffområdet. Dzevlan hann ner på skottet och stod för en vass enhandsräddning.

Sverige var ruskigt effektiva och ökade på till även 3-0. Efter en snabb omställning hamnade bollen hos Holger Olsson. Yttern sköt, retur uppstod och där stod inhopparen Ludvig Nåvik som på volley sköt in trean efter 57 minuter.

Norge var åter nära att komma med en snabb replik. Efter att ett långskott tog stenhårt i Nils Wallenbergs huvud blev det som ett inlägg. Dzevlan stod då för ytterligare en klassräddning på en nick från nära håll.

Inga fler mål föll i matchen. Sverige kontrollerade sin ledning och slog Norge i Mora med 3-0. P03-landslagets allra första vinst.

– Det var väldigt skönt med en vinst. Vi hade tre raka matcher utan vinst så det är kul för killarna att få resultatet med oss i denna match. Vi har haft svårt med målskyttet, nu gjorde vi tre mål vilket är jättekul. Samtidigt är det först och främst utbildningen och prestationen som är viktig, säger Roger Franzén.

Hur skulle du sammanfatta veckan i Malung och Mora?
– Vi har hunnit med två träningar och några teorilektioner. Det handlar om långsiktighet, att sätta en spelidé. Nu hade vi även några nya spelare med i truppen som debuterade. Det har verkligen varit en givande vecka. Nästa samling är ett landslagsläger på Bosön i slutet november där vi kommer att kalla 66 spelare.

.

Sveriges startelva:

12 Amar Dzevlan - 5 Robin Glavak [K], 4 Casper Widell, 3 Emin Hasic, 6 Jesper Tolinsson - 15 Holger Olsson, 8 Nils Wallenberg, 9 Filip Persson, 13 Adam Hellqvist - 16 Edwin Andersson, 17 Kristoffer Krebs.
Ersättare: 1 Melker Ellborg - 2 Jonathan Mpara, 7 Samuel Dahl, 10 Ludvik Nåvik, 11 Linus Mattsson, 14 August Karlin, 18 Nils Havaneth.

Norges startelva:

12 Isak Midttun Solberg - 2 Ulrik Syversen, 3 Emir Conor, 4 Daniel Kubrom Hamde, 5 Henrik Kjeilen Steinsende, 6 Christos Zafeiris, 8 Kristian Malt Arnstad, 9 Sixten Abrahamsen, 10 Odin Thiago Holm, 13 Uranlik Seferi, 16 Kristian Bernt Torgersen.
Ersättare: 1 Håvard Hetle - 7 Sondre Aukland, 11 Audun Engen Vik, 14 Andreas Fredrik Haug, 15 Tobias Fjeld Gulliksen, 17 Bryan Fiabema, 18 Mikal Berg Kvinge.

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo