Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Wettergren ser fram emot Nations League

Herrlandslaget förbereder sig inför matchen i mot Turkiet på måndag kväll. Assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren ser fram emot att starta nya Nations League på hemmaplan.

Turkiet är Sveriges första motståndare i grupp B2 i Nations League där Ryssland är tredje lag. Ryssarna bortabesegrade Turkiet med 2–1 i gruppens första match, som spelades i Trabzon på fredagskvällen, en match som den svenska landslagsledningen följde både med bevakare på plats och via tv på spelarhotellet i Stockholm.

– Jag satt och tittade på deras match mot Ryssland igår. Det är ett individuellt skickligt lag, de kanske borde ha haft minst ett oavgjort resultat igår mot ryssarna. Det ska bli härligt att komma ut på Friends Arena inför våran hemmapublik. Det här är våran borg, vi vet att vi är starka här och jag ser väldigt mycket fram emot matchen, säger Wettergren.

Det blev nattflygning till Sverige efter matchen mot Österrike i torsdags kväll och lugn återhämtningsträning under fredagen då man även gjorde en kort summering av insatsen mot Österrike.

– Nu när man har sett matchen i efterhand så tycker jag att vi gör en okej insats. Det fanns absolut saker vi kan göra bättre, men samtidigt ska man också veta att de här har inte spelat ihop jättemånga matcher, säger Peter Wettergren.
– Det fanns bra ingredienser som vi kan ta med oss som vi också ha gått igenom med spelarna här på morgonen. Så en okej match, men vi är inte nöjda.

Albin Ekdal saknades när den svenska truppen under lördagen tränade på Friends Arena. Han kände sig hängig och stannade på hotellet i stället för att träna, men landslagsledningen räknar med att han ska kunna vara tillgänglig för spel mot Turkiet. I övrigt är läget gott i truppen inför måndag.

– Det märks på spelarna att det börjar närma sig. Det syns både i deras ögon och när man pratar med dom att de har väntat på den här tävlingsmatchen, säger Wettergren.

Sverige-Turkiet har avspark på Friends Arena måndag 10 september klockan 20.45.(se biljettlänk nedan)

Nationella partners

  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo