Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Jansson ersätter Granqvist mot Turkiet

Herrlandslaget inleder Nations League med match mot Turkiet klockan 20.45. Förbundskapten Janne Andersson matchar en elva där Pontus Jansson tar krasslige Anderas Granqvists plats i backlinjen och där Isaac Kiese Thelin bildar forwardspar tillsammans med Marcus Berg.

– I "Granens" fall så har han feber fortfarande idag, haft feber sedan i lördags kväll. Även om det har gått ner lite idag så är han inte färdig för spel, säger Janne Andersson.

Pontus Jansson, som spelade hela matchen mot Österrike senast, tar plats i backlinjen bredvid Victor Nilsson Lindelöf.

– Han hoppade in i VM när Victor Nilsson Lindelöf var sjuk och han har hoppat in en gång innan när Victor Nilsson Lindelöf, mot Vitryssland hemma, stukade foten och inte kunde spela så han har liksom varit tredje mittback. Och varje gång han har kommit in har han gjort det bra så det ska bli kul att se Pontus här idag, säger Andersson.

Längs fram i startelvan har Janne Andersson fastnat för Isaac Kiese Thelin som forwardspartner till Marcus Berg medan Viktor Claesson tar plats till vänster på mittfältet.

– Jag har ju uttryckt svårigheter, så att säga, och det beror inte på att jag inte har några alternativ, utan det beror på att det är ganska jämnt bakom, tycker jag, med de här spelarna. Jag har valt Isaac idag och jag hoppas att han kan göra det bra, säger Andersson och fortsätter:

– Han har ju kanske en spelstil som är mest lik Ola Toivonen då, om man nu skulle titta på det, men jag har inte riktigt gått så mycket på att jag ska hitta någon ersättare till Ola konkret, utan Isaac ska spela på sitt sätt. Och John (Guidetti), om han kommer in, ska spela på sitt sätt och Robin (Quaison) på sitt sätt, i vårt sätt att spela.

En match har spelats hittills i Sveriges grupp i Nations League. Ryssland bortabesegrade Turkiet med 2-1 i Trabzon i fredags kväll. Lagkaptenen Artem Dzyuba gjorde ryssarnas matchvinnande 2-1-mål.

Sverige-Turkiet har avspark ikväll klockan 20.45. Matchen kan följas TV4, C More samt Radiosporten.
Nästa uppgift för Sverige i Nations League är mot Ryssland i Kaliningrad den 11 oktober.

Sveriges startelva: 1 Robin Olsen – 2 Mikael Lustig, 3 Victor Nilsson Lindelöf, 18 Pontus Jansson, 6 Ludwig Augustinsson – 21 Jimmy Durmaz, 7 Sebastian Larsson (K), 8 Albin Ekdal, 10 Victor Claesson – 9 Marcus Berg, 22 Isaac Kiese Thelin.

Ersättare: 12 Karl-Johan Johnsson, 23 Kristoffer Nordfeldt – 4 Filip Helander, 5 Niklas Hult, 11 John Guidetti, 13 Gustav Svensson, 14 Robin Quaison, 15 Oscar Hiljemark, 16 Emil Krafth, 17 Sam Larsson, 19 Marcus Rohdén, 20 Ken Sema.

Ej spel: Andreas Granqvist (feber).

Nationella partners

  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo