Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Viktor Claesson redo för nya uppgifter

Det är skarpt läge igen för herrlandslaget. Det blev ett kort uppehåll efter sommarens VM och efter vänskapslandskampen mot Österrike i torsdags väntar nu tävlingsmatch mot Turkiet måndag kväll.
Viktor Claesson är laddad och redo för nya uppgifter och ser fram emot matchen. Däremot finns det frågetecken kring febrige Andreas Granqvists medverkan mot Turkiet.

Viktor Claesson stod för fina insatser under sommarens VM och var mycket involverad i det offensiva spelet. Ola Toivonen har lämnat efter VM och dessutom saknas Emil Forsberg mot Turkiet, vilket gör att många förväntar sig att Claesson ska få och ta ännu större ansvar i offensiven.
Han tycker själv att han kommit igång bra i början av den nya säsongen och ser positivt på det som väntar.

- Det var inte så lång semester där efter VM, utan det var direkt in i ny säsong och den fysiska formen känns väldigt bra. Sedan var det lite tufft att ladda om mentalt direkt efter VM, men nu har jag spelat sex matcher med Krasnodar i ligan innan här, så nu känns det som man har kommit in i det. Absolut.

När förbundskapten Janne Andersson tog ut truppen till septemberlandskamperna deklarerade han att Viktor Claesson var uttagen som en av fem forwards i truppen och inte yttermittfältare, vilket varit den positionen som gällt tidigare. Med Emil Forsberg ute ur leken återstår det dock att se hur Andersson kommer att formera sin startelva och var han kommer att placera Claesson.

- För mig spelare det inte så stor roll vad det blir. Jag hade ett snack med Janne innan uttagningen att Ola har ju slutat nu och att han ville testa mig som forward här i denna samlingen. Men så fick vi skada på Emil så vi får se vad som händer, jag är redo för att både spela på kant och som forward. Jag tror att det går bra vilket som, säger Claesson.

Andreas Granqvist avstod söndagens träning på grund av feber och det återstår att se hur det blir med lagkaptenens medverkan i Nations League-premiären. Både Albin Ekdal, som vilade på lördagen, och Mikael Lustig, som på grund av vadproblem kört en hel del återhämtningsträning i veckan, tränade båda för fullt på söndagen.

- Vi får se vad det innebär. Vi får avvakta och se helt enkelt, kommenterade Janne Andersson när han under söndagens presskonferens fick frågor om lagkapten Granqvists eventuella medverkan.

Sverige-Turkiet har avspark på Friends Arena måndag kväll klockan 20.45. Söndag förmiddag var ca 22 000 biljetter sålda till matchen (se biljettlänk nedan).

Nationella partners

  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo