Ternström lämnar landslaget

Lasse Ternström tillträdde som assisterande förbundskapten 2017. I och med hans nya tjänst på Svensk Elitfotboll väljer han nu att kliva av sitt uppdrag i herrlandslaget.

När Matija Dulvat tog över huvudansvaret för landslaget sommaren 2017 stod det också klart att Lasse Ternström klev in som assisterande förbundskapten. Tidigare hade Ternström bland annat vunnit SM-guld med IFK Göteborg och ansvarat för flicklandslaget.

I början av året började Lasse Ternström arbeta på Svensk Elitfotboll (SEF) som ligaansvarig för Svenska Futsalligan (SFL). Ett tidskrävande jobb med uppgifterna att utveckla svensk ligafutsal även kommersiellt. Därför väljer han nu att kliva av rollen som assisterande förbundskapten.

De två landskamperna mot Frankrike i Gävle blev hans sista matcher på tränarbänken. Ternström gav spelartruppen beskedet att han lämnar sitt uppdrag efter onsdagens match.

– Det är givetvis tråkigt att lämna i detta skede när man ser utvecklingen på spelarna. Jag hoppas kunna hjälpa landslaget igen vid ett senare tillfälle. Jag önskar Matija Dulvat, övriga ledare och spelartruppen all lycka i VM-kvalet och framöver, säger Lasse Ternström,

Per Broberg (utvecklingsansvarig för futsal, SvFF) om beslutet:

– Jag vill tacka Lasse för allt han gjort för utvecklingen av landslaget. Han har varit en viktig ledare i uppstarten för det nya landslaget under Matija Dulvat. Han kommer fortfarande ha en viktig roll för svensk futsals utveckling. Vi har ännu inte bestämt hur organisationen kring landslaget kommer att se ut framöver.

Marcus Heed