Link

Oktobertruppen presenterad

De första stegen mot VM i Frankrike har inleds. Idag presenterade förbundskapten Peter Gerhardsson den första truppen efter VM-avancemanget, som kommer spela landskamper mot Norge och Italien den 4 och 9 oktober.

Bilden: Sofia Jakobsson, Hanna Glas, Kosovare Asllani och Stina Blackstenius är alla med i truppen.

Damlandslaget inleder hösten hemma mot Norge i Helsingborg. Matchen spelas den 4 oktober på Olympia och sedan reser landslaget till Cremona i Italien för bortalandskamp den 9 oktober.

- De spelar på lite olika sätt, lite olika mentalitet. Det är två lag som vi naturligtvis också kan stöta på i VM nästa år. Under VM kommer vi spela i Frankrike, på bortaplan, så det är klart det är bra att få lite bortalandskamper och vänja sig vid det, kommenterar Peter Gerhardsson.

Under tisdagseftermiddagen presenterade förbundskaptenen en 24 spelare stor trupp inför matcherna, den första truppen efter VM-avancemanget. Grundstommen i truppen var densamma som senaste landskampen – men tre nya spelare är med: Cajsa Andersson, Piteå, Nathalie Björn, Rosengård, och Julia Zigiotti Olme, Kopparbergs/Göteborg.

På frågan om hur han ser på möjligheten att titta på lite fler spelare, kontra att fortsätta stärka en grundtrupp inför VM svarar Peter Gerhardsson:

- Vi tar det lite steg för steg. Helt klart är att det med träningslandskamper öppnar upp sig, vi har sex byten att göra, och det är några spelare vi vill se på planen för att kunna göra en bedömning om deras framtida VM-status.

- Det kommer vara en stor konkurrenssituation bland spelarna. Det är 23 platser till VM och vi har under det här året använt upp mot 40 spelare. En del spelare har varit skadade och är nu på väg tillbaka så det kommer naturligtvis bli väldigt motiverande, inspirerande och konkurrerande om de här platserna.

Biljetter till matchen mot Norge i Helsingborg