Höstschemat planerat

Förra veckan säkrade damlandslaget VM-biljetten till nästa år genom att bortaslå Danmark med 1-0. Nu börjar förberedelserna inför mästerskapet och i höst väntar samlingar i oktober och november. Nu är motståndet klart - bland annat väntar match mot Norge i Helsingborg den 4 oktober.

När Sverige knep direktplatsen till VM nästa år intensifierades arbetet med att säkerställa och planera klart höstens samlingar och önskvärda motståndare. Nu är arbetet klart och damlandslagets höstschema är spikat.

I oktober spelar landslaget landskamper mot Norge och Italien. Norgematchen spelas 18.45 den 4 oktober på Olympia i Helsingborg och sedan reser landslaget till Italien för bortamatch den 9 oktober.

Spelåret avslutas sedan den 11 november när bortamatch mot England väntar. Matchen spelas i Rotherham på New York Stadium klockan 14.30 (13.30 lokal tid).

- Det blir en viktig höst i förberedelserna inför VM. Det är jättebra att allting är klart och nu får vi möjlighet att spela mot tre andra VM-klara nationer. När vi kommer till VM kommer vi möta bra nationer och därför blir det viktigt att möta bra motstånd med olika spelsätt under hösten, det blir bra erfarenheter, säger Peter Gerhardsson och fortsätter:

- Vid matchen mot Norge i Helsingborg hoppas vi givetvis på bra stöd. Matchen blir den enda på hemmaplan under hösten och det kanske inte blir så många andra möjligheter att se oss på hemmaplan inför VM.

Det färdigplanerade schemat för hösten innebär också att damlandslaget har möjlighet att delta på Fotbollsgalan som anordnas i Ericsson Globe den 12 november. Landslaget spelar mot England den 11 november och reser sedan till Stockholm för att delta på galan.

- Det känns bra att vi nu får möjlighet att delta på årets Fotbollsgala och fira all den framgångsrika fotboll som spelats under året: Vi är klara för nästa års VM i Frankrike, herrlandslagets fina VM-insats i Ryssland, mästare i OBOS Damallsvenskan och Svenska cupen och så prisvinnare i flera åtråvärda kategorier. Det känns väldigt roligt att få avsluta landslagsåret på det sättet, kommenterar landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

Biljetterna till matchen mot Norge i Helsingborg släpps på måndag 17 september 12.00.