Link

2-0 mot Nordirland

P16/02-landslaget fick en kanonstart på Nordisk Pojk på Färöarna. Nordirland besegrades med 2-0 i öppningsmatchen efter mål av Tim Prica och Niclas Bergmark. – Det viktigaste var prestationen och att vi spelade så som vi vill spela, och att det i sin tur förhoppningsvis leder till ett bra resultat. I dag var vi bättre än Nordirland och det var skönt med vinst, säger förbundskaptenen Christofer Augustsson.

Så sent som i går landade Sveriges P16-landslag på Färöarna. I dag söndag var det dags för första matchen i Nordisk Pojk på Tórsvöllur i huvudstaden Torshamn.

Matchen hann knappt börja innan Sverige var i ledning. Efter en hög press lyckades Sverige vinna boll högt upp i banan. Anfallaren Tim Prica blev fri och kunde kyligt placera in bollen mellan benen på målvakten till 1-0 redan i den andra minuten.

– I första halvlek var vi lite för långsamma i vår speluppbyggnad. Nordirland kunde stressa oss till lite misstag, men ju längre halvleken led blev vi bättre i vår speluppbyggnad och skapade en del chanser. Vilket även de gör, det var en jämn första halvlek, säger förbundskaptenen Christofer Augustsson.

Även i andra halvlek stod Sverige för en stark start. I den 50:e minuten ökades ledningen på till 2-0. Oscar Uddenäs slog en hörna som Niclas Bergmark nickade in. Mittbackens första mål i den svenska landslagsdressen.

– Den första delen av andra halvlek var nog den bästa delen vi har i matchen. Vi hade ett kontrollerat anfallsspel där vi lyckades spela som vi önskar. Vi spelade med få touch, hårda passningar och värderade rätt i olika situationer. Sista 20 minuterna tappade vi lite i tempo och spelet jämnade ut sig, säger Christofer Augustsson.

Trots en del lägen blev det inga fler mål i matchen. Sverige vann därmed öppningsmatchen mot Nordirland med 2-0 efter ett mål i vardera halvlek.

– Från matchen ska vi ta med oss hur hårt spelarna jobbade för att uppnå det vi har pratat om. Koncentrationen från killarna var på topp. Trots misstag försöker de ändå igen i nästa läge istället för att bli nervösa och hitta på andra saker som vi inte har tränat på, säger Augustsson.

Vinsten ger tre härliga poäng för Sverige i grupp A där även Finland och Danmark ingår.

– Först och främst är vi nöjda med prestationen, sen är det alltid skönt att vinna fotbollsmatcher också så klart. Men det viktigaste var prestationen och att vi spelade så som vi vill spela och att det i sin tur förhoppningsvis leder till ett bra resultat. I dag var vi bättre än Nordirland och det var skönt med vinst, säger Augustsson.

Härnäst väntar nu match mot Finland redan i övermorgon. Avspark tisdag 7 augusti klockan 16.00 på Torsvöllur.

Sveriges startelva mot Nordirland: 12 Filip Jörgensen - 2 Viktor Widell, 5 Niclas Bergmark, 16 Anthonio Sanjairag, 19 Alex Larsson - 13 David Edvardsson, 6 Dennis Collander (K), 11 Isak Jansson, 20 Oscar Uddenäs - 17 Jesper Carström, 8 Tim Prica.

Nordisk Pojkturnering på Färöarna

 

Johan Velagic

Nationella partners