Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Förlust 1-4 mot Finland

Efter den inledande vinsten mot Nordirland åkte P02-landslaget på en förlust mot Finland. Slutresultatet skrevs till 1-4 (0-3). Sverige tröstmålade genom Dennis Collander i slutet på matchen. – Vi är så klart väldigt besvikna, det får vi vara i dag. Sen är det fullt fokus på Danmark i morgon, säger P02-förbundskaptenen Christofer Augustsson.

Det var inte Sveriges dag när P16-landslaget mötte Finland i den andra gruppspelsmatchen. Redan efter fem minuter tvingades Sverige till ett byte då mittbacken Anthonio Sanjairag skadades.

Endast tre minuter senare hade Finland tagit ledningen med 0-1 i matchen genom Martin Salin som skulle slå till igen. I den 28:e minuten gjorde samme Salin 0-2. Precis innan halvtidsvilan, fick grannarna från öst även in 0-3.

– I första halvlek kommer vi inte alls upp i den nivå vi hade hoppats på eller önskat. Det blev lite stressigt inledningsvis där vi tappade lite planen kring hur vi ville spela. Tyvärr lyckades vi inte hantera det på bästa sätt när vi blir lite uppjagade. Finland var betydligt bättre än oss, säger förbundskapten Christofer Augustsson.

Andra halvlek var jämnare. Trots en svensk uppryckning lyckades Finland få in ett fjärde mål till 0-4 cirka tio minuter in i halvleken.

Sverige gav det ett försök och fick med sig ett tröstmål till 1-4 i slutet på matchen genom Dennis Collander. Sverige kom runt på högerkanten och spelade tillbaka bollen till Collander som elegant placerade in bollen i mål strax utanför straffområdet.

– I halvtid pratade vi om vår höga press som vi inte lyckades med i första halvlek. Vi pratade även om vikten att vinna fler dueller och andrabollar vilket Finland var mycket bättre på. Samt att vi skulle hålla oss till matchplanen och inte stressa upp oss. Det blev bättre, tyvärr fick Finland ett nytt tidigt mål i andra halvlek. Men överlag gjorde vi en bättre andra halvlek där vi förhåller oss till matchplanen på ett bättre sätt, säger Christofer Augustsson.

Vad kan ni ta med er från dagens match?
– Att vi inte stressar upp oss i andra halvlek utan fortsätter hålla oss till vår matchplan. Att vi lyckas hantera det. Sen behöver vi bli bättre på att vinna fler dueller och andra bollar. Det finns många saker vi kan ta med oss från den här matchen, säger Augustsson.

Efter Sveriges inledande vinst mot Nordirland står blågult på tre poäng inför sista gruppspelsmatchen mot Danmark. Ett Danmark som i dag tisdag slog Nordirland med 1-0 och som därmed står på fyra poäng. Lika många som Finland som toppar gruppen efter bättre målsskilnad. Nordirland som fortfarande har noll poäng ligger sist i gruppen.

På torsdag avslutas gruppspelet. Sverige möter Danmark medan Finland och Nordirland gör upp i den andra matchen.

– Vi är så klart väldigt besvikna, det får vi vara i dag. Sen är det fullt fokus på Danmark i morgon, säger Augustsson.

Sveriges startelva: 1 Hugo Claesson - 15 Robin Sundgren, 3 Noah Eile, 16 Anthonio Sanjairag, 4 Melvin Bälter - 9 Lucas Lima, 14 Aleksander Nilsson (K), 7 Lucas Kåhed, 18 Sebastian Nanasi - 10 Kofi Fosuhene Asare, 17 Jesper Carström.

 

Johan Velagic

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo