Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Förlust mot Danmark

Det blev en knapp uddamålsförlust för P02-landslaget mot Danmark när gruppspelet i Nordisk Pojk avslutades. Trots en svensk kanonstart var det Danmark som avgick med en 2-1-seger på Tórsvöllur på Färöarna. – Vi får en jättebra start där vi får utdelning av vårt höga försvarsspel. Tyvärr kommer kvitteringen rätt snabbt. Det var en jämn match mot ett bra lag, säger P02-förbundskaptenen Christofer Augustsson.

Redan i den andra minuten tog Sverige ledningen med 1-0 genom ett självmål. Mittfältaren spelade in bollen mot Prica precis framför mål där en dansk från nära håll stötte in Sveriges ledningsmål.

Danmark skulle däremot komma tillbaka. I den 13:e minuten var det redan kvitterat till 1-1. Oliver Sörensen fick till en kalasträff från distans som fladdrade till i luften och letade sig in i mål.

– Förra matchen förhöll vi oss inte riktigt till sättet vi vill spela, det gör vi bättre i dag. Vi får en jättebra start där vi får utdelning av vårt höga försvarsspel. Tyvärr kommer kvitteringen rätt snabbt. Det var en jämn match mot ett bra lag, säger förbundskapten Christofer Augustsson.

I andra halvlek fullbordade Danmark sin vändning då Noah Crone kunde slå in 1-2 på en straff i den 51:a minuten.

Sverige jagade en kvittering och var ytterst nära att lyckas. Oscar Uddenäs slog en kantfrispark som Niclas Bergmark skarvade. Danmarks målvakt stod dock för en imponerande reflexräddning och såg till att de rödvita kunde behålla sin ledning och sedermera även vinna matchen med 1-2.

– Andra halvlek var ganska lik den första. Vi hade lite problem med att förhindra avslut. Vi blev lite för låga och bjöd danskarna på en yta framför oss där de kommer in och hotar oss flera gånger, säger Christofer Augustsson.

I och med förlusten slutar Sverige trea i gruppen på tre poäng. Nu väntar en placeringsmatch om en femteplats mot värdlandet Färöarna.

– Vi kom inte till tillräckligt många avslut som vi önskade. Det är en sak att utveckla till nästa match. Samt att hantera omställningar så att vi inte sjunker för långt ner på vår egen planhalva utan håller uppe laget, säger Augustsson.

Finland vann sin match mot Nordirland i dag och vinner därmed hela gruppen och spelar final på lördag. Danmark blir tvåa, Sverige trea och Nordirland sist. Den andra gruppen i turneringen avgörs senare under torsdagen.

Sveriges startelva mot Danmark: 12. Filip Jörgensen - 15. Robin Sundgren, 5. Niclas Bergmark, 3. Noah Eile, 4. Melvin Bälter - 11. Isak Jansson, 14. Alexander Nilsson, 6. Dennis Collander [K] - 20. Oscar Uddenäs, 8. Tim Prica, 18. Sebastian Nanasi.

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo