Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Ny förlust för P15

Även i andra matchen för P03-landslaget blev det en förlust. Finland slog Sverige med 2-0 efter straffmål och en svensk utvisning. – Vi har haft en bra vecka denna första samling. Mycket fokus har varit på vårt egna spel och man ser redan från tisdagens match att vi förbättras i vissa delar av vårt spel, säger P03-förbundskaptenen Roger Franzén.

Höjdpunkter

Efter en jämn inledning på matchen var det Sverige som skapade den första riktiga chansen. Nils Wallenberg spelade fram Lucas Gomes som gick på avslut, men med uppoffrande spel lyckades Finland med en viktig block.

Bara fem minuter senare hade samme Gomes en fin soloräd och gick på nytt avslut. Den här gången var de finländska försvararna nära på att styra in bollen i eget mål, men 0-0 stod det efter första halvlek.

Andra halvlek inleddes intensivt. Först fick Sverige en straff. Fram klev Lucas Gomes, men anfallaren brände tyvärr sparken från elva meter. Istället var det Finland som tog ledningen med två snabba mål bakom målvakten Johan Guadagno.

Först fick Finland en straff samtidigt som Filip Persson fick syna det röda kortet. Finland var kyligare och slog in 1-0 på straffen. Direkt på den efterföljande avsparken fick de även in 2-0.

Sverige försökte komma tillbaka i matchen, men Finland spelade kompakt och blågult bjöds inte på många chanser med en man mindre på banan. Matchen slutade med en 0-2-förlust för Sverige.

– Det blev en konstig match. Vi drev matchen från början och har bättre struktur i både anfall och försvar. Vi är bättre spelmässigt och skapar fler målchanser. Innan deras straffmål hade vi 8-1 i avslut. Tyvärr bränner vi vår straff och de gör mål på sin. Utvisningen var även väldigt hårt dömd. Efter deras 2-0 och med en man mindre var matchen nästan död. Det är svårt att hämta sig från det, säger förbundskaptenen Roger Franzén.

Det nystartade P03-landslaget har nu avverkat sina två första landskamper. Finland stod för motståndet båda gångerna och gick även segrande ur båda matcherna då de vann tisdagens match med 1-0.

– Vi har haft en bra vecka denna första samling. Vi har jobbat mycket teoretiskt i hur vi vill spela i både anfall och försvar. Mycket fokus har varit på vårt egna spel och man ser redan från tisdagens match att vi förbättras i vissa delar av vårt spel. Sen handlar det om effektivitet. Vi hade fler målchanser i båda matcherna, men gör inte mål. Finland gör mål på sina chanser och är effektivare än oss, säger Roger Franzén.

Redan nästa månad väntar nya landskamper. Två matcher mot Norge hemma i Sverige 18 och 20 september. Spelplatserna är Malung och Mora.

– Nu börjar efterarbetet. Vi ska analysera matcherna och göra rapporter. Sedan är det dags för en ny trupp redan om tio dagar, säger Franzén.

Johan Velagic

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo