Link
Bild på P15-landslagets startelva inför första matchen mot Finland.

Förlust i första landskampen

P03-landslaget föll med uddamålet i premiärlandskampen mot Finland med 1-0 efter ett sent mål. Redan på torsdag spelar Sverige en returmatch mot Finland. – Det är stort att få uppleva det här. Att spela en landskamp. Jag tycker att de hanterar anspänningen och hela utmaningen på ett bra sätt, säger P15-förbundskaptenen Roger Franzén.

Bilden: Startelvan i matchen mot Finland.

Det nystartade P03-landslaget spelade i dag tisdag sin allra första landskamp. Finland stod för motståndet på finsk mark i Nickby. Ett Finland som inför dagens drabbning redan hade tre landskamper under bältet.

Sverige var det lag som skapade flest målchanser i matchen, men bollen ville inte in denna eftermiddag. Trots att Sverige hade spelövertaget slutade första halvlek mållöst.

– Det var en jämn fotbollsmatch där vi skapade fler målmöjligheter än Finland. Det blir en fast situation som avgör matchen, det är små marginaler. Det är delar i matchen vi gör jättebra och är nöjda med samtidigt som det finns andra delar att utveckla, säger förbundskapten Roger Franzén.

I andra halvlek kom Sverige ut på plan och hade än mer av spelet och skapade än fler chanser än i första halvlek. Tyvärr för Sveriges del var skärpan inte riktigt där i premiärlandskampen.

När det bara återstod några få minuter tilldelades Finland en kantfrispark. Efter bra leverans kunde Miika Koskela knoppa in bollen i mål med pannan till 1-0 i den 74:e minuten. Sverige hann inte svara och förlorade första landskampen.

– Det är som sagt första matchen med allt vad det innebär. Det är en anspänning för killarna med ett internationellt motstånd där tempot är högre och allt som sker runt omkring. Det är stort att få uppleva det här. Att spela en landskamp. Jag tycker att de hanterar anspänningen och hela utmaningen på ett bra sätt, säger Roger Franzén.

Redan på torsdag dyker det upp nya möjligheter. Landskamp nummer två och returmatch mot Finland.

– Nu ska vi gå igenom och analysera matchen med analytikern Anders Eriksson. För att kunna ge feedback åt spelarna i morgon och sedan titta på vad vi kan ta med oss till nästa match på torsdag, säger Franzén.

Andra matchen mot Finland spelas torsdag 23 augusti klockan 16.30 och kan även den streamas via finska fotbollsförbundets hemsida.

Sveriges startelva: 1 Melker Ellborg - 3 William Kenne, 5 Robin Glavak, 6 Jesper Tolinsson, 7 Johan Norgren - 14 Holger Olsson, 11 Linus Mattsson, 9 Filip Persson, 10 Samuel Dahl - 18 Lucas Gomes, 16 Edwin Andersson.

 

Nationella partners