Toivonen tackar nej till landslagsspel

Herrlandslagets forward Ola Toivonen har beslutat sig för att tacka nej till vidare landslagsspel. Ett beslut som har växt fram under de veckor som passerat sedan VM i Ryssland avslutades.

– Jag har funderat ett tag och efter ett lyckat playoff och att ha fått uppleva drömmen att spela ett VM så känns det som rätt tillfälle att lämna landslaget, säger Toivonen.

Totalt har Ola Toivonen spelat 64 A-landskamper och gjort 14 mål, det senaste det vackra 1–0-målet mot Tyskland i VM. Dessutom har han spelat 28 U21-, 11 U19- och 2 U17-landskamper. Han debuterade i A-landslaget mot Venezuela under januariturnén 2007 då Lasse Lagerbäck var förbundskapten.

– Jag har full respekt för Olas beslut och vi tackar honom för fina insatser i landslaget under åren. Han har verkligen bidragit till landslagets resultat under min tid, säger förbundskapten Janne Andersson.

Strax efter kl 12.00 onsdag presenterar Janne Andersson truppen till bortalandskampen mot Österrike 6 september och den första matchen i Uefa Nations League hemma mot Turkiet 10 september. En trupp där namnet Ola Toivonen alltså inte kommer att finnas med.

Nationella partners