Sverige utslaget i kvarten

Jannes gäng är ett av världens åtta bästa landslag i VM 2018, men resan tog slut i Samara. England vann kvartsfinalen med 2-0 efter nickmål av Harry Maguire och Dele Alli. - Det är tungt. Vi har tre jättechanser att göra mål i andra halvlek, och sätter vi inte dom så blir det jobbigt. All heder till killarna som kämpar och försöker som vanligt, men det bet inte riktigt idag säger förbundskapten Janne Andersson.

32 lag får spela VM, och för nästan alla slutar VM ungefär så här. Tomma blickar, och känslan "men tänk om bara"...
Sverige skapade chanser mot England men fick inte hål på målvakten Jordan Pickford, som räddade flera bra avslut från nära håll.

Englands första mål kom efter halvtimmen spelad, Ashley Young levererade hörnan och Harry Maguire tryckte undan markeringen och nickade in 0-1 otagbart för Robin Olsen.

Sverige inledde andra halvlek med energi, och var nära att få in en kvittering. Marcus Berg vann nickduellen mot Ashley Young och avslutet var på väg att smita innanför stolpen - men Jordan Pickford dök och höll bollen ute med en lysande räddning.

Istället kom 0-2 för England, en svepande crossboll mot bortre stolpen nådde Dele Alli som omarkerad enkelt kunde nicka in det avgörande målet.

Janne Andersson gjorde offensiva byten men i jakten på kvittering stod Pickford åter igen i vägen för avslut från Viktor Claesson och därefter Marcus Berg igen.

De tre fina chanserna till trots, Sverige fick inte till det där riktiga trycket mot England som kunde spela behärskat och kontrollera matchen fram till slutsignal.

- Det är jobbigt, men samtidigt känner vi en enorm stolthet över det här laget och vad vi gjort under en längre period. Men dom vinner rättvist idag, vi kommer inte riktigt upp i den nivå vi har varit på tidigare i VM, säger lagkapten Andreas Granqvist.

England till VM-semifinal för första gången sedan 1990, motståndet där avgörs i kvällens match Ryssland-Kroatien.
Det svenska landslag som få trodde på inför turneringen reser nu hemåt och får nöja sig med att vara ett av åtta landslag i världen som tog sig till kvartsfinal i VM 2018. Nästa mål: Nations League och jakten på en biljett till EM 2020.

Nationella partners