Group 2 Copy 19Link
Indelning grupper för damlandslaget i futsal, EM-kval

EM-kvalar på Nordirland

Sverige är en av 23 nationer som kvalar till det allra första EM-slutspelet för damer nästa år. Under torsdagen lottades EM-kvalet och Sveriges grupp avgörs i Newry, Nordirland med Nederländerna, Belgien och värdnationen som övriga lag. Kvalet avgörs mellan 21-26 augusti.

Nästa vecka samlas landslaget för två träningsmatcher mot Finland i Tammerfors. Men landslaget kommer i slutet av augusti inleda kvalet till det första EM-slutspelet på damsidan. Under torsdagen lottades kvalet i Nyon, på UEFA:s högkvarter.

Sverige går in i Preliminary Round där landslaget lottades in i grupp A som innehåller fyra lag. Kvalspelet avgörs som en turnering mellan 21-26 augusti i Newry på Nordirland precis vid gränsen till republiken Irland. Utöver värdnationen väntar även Nederländerna och Belgien. Matcherna kommer att spelas i den helt nya hallen i Newry Leisure Centre (invigd i november 2017).

- Det är skönt att vi hamnade i gruppen med fyra lag. Vi ville det då det ger oss en extra match att samla erfarenhet från, säger förbundskapten Mufad Bajraktarevic och fortsätter med att kommentera motståndet:

- Belgien har inte spelat någon match ännu, de spelar sin första match i EM-kvalet. Så Belgien är svårt att kommentera. Nederländerna har spelat mot Finland så de matcherna kan vi titta på. Men sett till lottningen kanske vi fick ett av de tuffaste lagen, just Nederländerna.

Om Sverige vinner gruppen på Nordirland går kvalspelet vidare i Main Round. Det avgörs mellan 11-16 september. Vinnaren i Sveriges grupp i Preliminary Round kommer spela Main Round i Kroatien.

Förbundskapten Mufad Bajraktarevic laddar nu för samlingen i Finland, en viktig samling:

- Självklart betyder samlingen mycket med tanke att det är den sista inför kvalspelet. Det är ett tillfälle för oss att träna ihop oss och nu när motståndet är klart kan vi i detaljnivå gå igenom hur vi ska lägga upp lägret för de kommande motståndarna. Det blir jätteviktigt.

Grupp A Preliminary Round
Nederländerna
Belgien
Sverige
Nordirland (värdnation)

Main Round (vid seger i Preliminary Round)
Ryssland
Slovenien
Kroatien (värdnation)
Vinnare grupp A 

Vinnarna från de fyra grupperna i Main Round går sedan vidare till det avgörande EM-slutspelet som avgörs i februari 2019.

Förbundskapten Mufad Bajraktarevic tillsammans med kollegor i Belgien och Nederländerna.
Förbundskapten Mufad Bajraktarevic tillsammans med kollegorna i Belgien, t.v, och Nederländerna, t.h.